Ünye Belediyesi Faaliyetleri - Son Dakika
Yerel

Ünye Belediyesi Faaliyetleri

Ünye Belediyesi tarafından başlatılan Kültür Yolu Projesi kapsamında Kefeli Han'ın kamulaştırma çalışması tamamlanarak mülkiyeti Ünye Belediyesine geçti.

30.06.2015 11:41

Ünye Belediyesi tarafından başlatılan Kültür Yolu Projesi kapsamında Kefeli Han'ın kamulaştırma çalışması tamamlanarak mülkiyeti Ünye Belediyesine geçti.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yaptığı açıklamada, Kültür Yolu Projesi'nin Kefeli Han'dan başlayarak Bakırcılar Arastası, Kadılar Yokuşu, Ünye Belediyesi Müze Evi ve Saray Hamamı'nın restorasyonu ile birlikte Yalı Kilisesi, Çamlık ve Ayanikola Kilisesi'ne kadar uzanan hat şeklinde olacağını söyledi.

Çamyar, hattın başlangıcı olan Kefeli Han'da restorasyon öncesi röle çalışması için kazı yaptıklarını söyledi.

Kefeli Han'ın 150 yılı aşkın süredir kemerleriyle ayakta duran bir taş yapı olduğunu belirten Çamyar, "Burası bazen mahzen, bazen insanların seyahat aracı olarak kullandıkları hayvanlarını bağlayıp, üst katta konakladıkları han, bazen de cam atölyesi olarak kullanılmış. Biz burada öncelikle röle çalışması için kazıyı başlattık. Burada ki toprağı kazıdıktan sonra proje çalışmamızı bitireceğiz. Bununla ilgili ekibimiz birkaç noktadan proje çalışması ile ilgili bağlantıya geçti. Büyük Cami'den itibaren bu hattı Bakırcılar Arastası ile bütünleşik bir hale getireceğiz. Tarihe damga vuran eserlerimizi yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye Belediyesi Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement