Ünye'de Fırınlara Ramazan Denetimi - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Fırınlara Ramazan Denetimi

Ünye\'de Fırınlara Ramazan Denetimi

Ünye Belediyesi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ekmek Üreticileri Federasyonu Ünye Şubesi ile ortaklaşa Ramazan öncesi fırınları denetledi.

17.06.2015 14:33

Ünye Belediyesi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ekmek Üreticileri Federasyonu Ünye Şubesi ile ortaklaşa Ramazan öncesi fırınları denetledi.

Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Yarın Ramazan-ı Şerif başlıyor. Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden bir tanesi hiç kuşkusuz pideler. Bunu göz önünde bulundurarak en temel besin maddemiz olan ekmeğin üretildiği fırınları, hem İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, hem Ekmek Üreticileri Federasyonu Ünye Şubesi hem de Ruhsat ve Denetim Müdürlüğümüz ile birlikte Ramazan ayı öncesinde denetledik. 26 Mayıs tarihinde başlayan denetimleri 15 Haziran'da tamamladık. Toplam 61 fırınımız sıkı bir denetimden geçti. Bu denetimlerde; temizlik başta olmak üzere terazi ve ölçüm ayarı, çalışan personelin hijyen koşullarına uyup uymadığı, kullanılan gıda ürünlerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan alınan izinlere uygunluğu ve haşere ilaçlamasının yapılıp yapılmadığı gibi bir çok konuya dikkat edildi. Eksiklikleri olan fırınlarımıza 15 günlük süre tanındı. Bu 15 günün sonunda tekrar denetlenecekler ve eğer o eksiklikler giderilmemişse kapatmaya varan yasal cezalar da kendilerine tebliğ edilip yapılmış olacak" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye'de Fırınlara Ramazan Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement