Ünye'de, Fiskobirlik 90 Ton Fındık Aldı - Son Dakika
Yerel

Ünye'de, Fiskobirlik 90 Ton Fındık Aldı

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Ünye Şubesi Başkanı Necdet Yılmaz, üreticilerin 2015 yılı mahsulünden 90 ton fındık alımı yaptıklarını bildirdi.

20.11.2015 10:15

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Ünye Şubesi Başkanı Necdet Yılmaz, üreticilerin 2015 yılı mahsulünden 90 ton fındık alımı yaptıklarını bildirdi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alınan 90 tonluk fındığın 50 tonunun ödemesini yaptıklarını, 40 tonunun ise emanette tutulduğunu söyledi.

Alınan fındığın, birliğe ait depolarda muhafaza edildiğini belirten Yılmaz, "FİSKOBİRLİK olarak bu yıl Ünye'de aldığımız 90 ton fındığın 50 tonunun ödemesini üreticiye yaptık. Depomuzda üreticimizin bize emanet ettiği 40 ton da fındık var" dedi.

Üreticinin eskisi gibi birliğe ilgi göstermesini istediklerini ifade eden Yılmaz, "Birlik olarak fındık almaya devam ediyoruz. Üreticilerimizin FİSKOBİRLİK camiasının var olduğunu bilmesi ve kendi kurumu olarak ilgi göstermesi lazım. FİSKOBİRLİK aldığı ürünün parasını hemen veriyor. Emanet fındık da alıyor, emanete bırakılan fındığı da üretici istediği anda bozdurabiliyor" diye konuştu.

Yılmaz, Alan Bazlı Gelir Desteği'nin uzatılmasının da üreticileri ve birlik yöneticilerini çok memnun ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye'de, Fiskobirlik 90 Ton Fındık Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement