Ünye'de İhtiyaç Sahiplerine Yardım - Son Dakika
Güncel

Ünye'de İhtiyaç Sahiplerine Yardım

Ünye\'de İhtiyaç Sahiplerine Yardım

Ünye'de ihtiyaç sahiplerine verilen yaşlılık, engelli ve engelli yakını aylığından 3 bin 307 kişinin yararlandığı bildirildi.

10.12.2016 18:37

Ünye'de ihtiyaç sahiplerine verilen yaşlılık, engelli ve engelli yakını aylığından 3 bin 307 kişinin yararlandığı bildirildi.

Ünye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) yapılan yazılı açıklamada, ilçede muhtaçlık sınırı altında olan ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan bin 708 kişiye yaşlılık, bin 473 kişiye engelli ve 126 kişiye ise engelli yakını aylığı verildiği belirtildi.

İhtiyaç sahiplerine verilen aylıklara ilişkin bilgilerin yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"65 yaşının üzerinde hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve aylık geliri muhtaçlık sınırının altında olan bin 708 kişiye 685 lira yaşlılık aylığı veriliyor. Engelli aylığında ise yüzde 40 ve üzeri engelli olan, hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve aylık geliri muhtaçlık sınırının altında olan bin 473 kişiye bin 31 lira ile bin 600 lira arasında engelli aylığı veriliyor. Engelli yakını aylığından ise ilçede 126 kişi yararlanıyor. Engelli yakını aylığından 18 yaş altında anne veya babası engelli olabilen kişiler yararlanabiliyor. Ancak kişinin bundan yararlanabilmesi için anne ve babasının hiçbir sosyal güvencesi olmaması gerekiyor. Bu aylık anne veya babasının engellilik oranına göre bin 31 lira ile bin 600 lira arasında değişiyor."

Açıklamada, yaşlılık, engelli ve engelli yakın aylığından yararlanmak isteyenlerin Ünye SYDV'ye müracaat etmesi gerektiği belirtilerek, "Yapılan müracaatı değerlendiriliyor, kişinin aylık geliri incelenerek dosya hazırlanılıyor. Hazırlanan dosya 12 kişiden oluşan Ünye Kaymakamlığı Mütevelli Heyeti'nde görüşülerek karara bağlanıyor." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünye'de İhtiyaç Sahiplerine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement