Ünye Müftü Vekilinden Ramazan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ünye Müftü Vekilinden Ramazan Açıklaması

Ünye Müftü Vekilinden Ramazan Açıklaması

Ünye Müftü Vekili Yaşar Arslan, Ramazan'a dair açıklama yaptı.

05.07.2014 16:38  Güncelleme: 08:46

Ünye Müftü Vekili Yaşar Arslan, "İslam'ın beş şartından biri olan namaz bedeni ibadetleri, zekat ise mali ibadetleri simgeler" dedi.

Arslan, yaptığı açıklamada, namaz ve zekatın birbirini tamamlayan önemli iki ibadet olduğunu, bir arada düşünülmesi gerektiğini söyledi.

İslam'ın beş temel esasından biri olan zekatın diğer ibadetlerden farklı olarak Allah'ın insanlara verdiği nimetlerden başkalarına vermeyi, yani paylaşmayı öğrettiğini vurgulayan Arslan, "Ramazan ayı paylaşma ayıdır. Zekatın kelime anlamı 'artma, çoğalma, arıtma ve berekettir'. Zekat, Allah'ın belirli yerlere sarf edilmek üzere dince zengin sayılan kişilerin mallarından belli bir payın alınması işlemini ifade eder. İslam'ın beş şartından biri olan namaz bedeni ibadetleri, zekat ise mali ibadetleri simgeler." dedi.

Arslan, zekat veren kişinin başta cimrilik olmak üzere birçok kötü huy ve alışkanlıktan arınabileceğini ifade ederek, "Cimrilik fert ve toplum için kötü bir hastalıktır. Bu hastalık kişiyi mal uğruna kan dökmeye, vatana ihanete, devlet malını yemeye kadar götürür. İşte zekat, ödeyenin duygularını mala tutkunluk zilletinden temizler, paraya kulluk bağından kurtarır." diye konuştu.

"Zekat fakirlerin zenginlerin malı üzerindeki hakkıdır" diyen Arslan, "Diyanet İşleri Başkanlığımız'ın 'Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman' Ramazan temasına uygun olarak, zekatlarımızı Ramazan ayına denk getirerek paylaşalım." ifadesinde bulundu. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye Müftü Vekilinden Ramazan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement