Üretime Başlayan Bmc'den Tunus'a, Kirpi İhracı - Son Dakika
Güncel

Üretime Başlayan Bmc'den Tunus'a, Kirpi İhracı

Üretime Başlayan Bmc\'den Tunus\'a, Kirpi İhracı

İzmir'de faaliyet gösteren, Mehmet Emin Karamehmet'e ait Çukurova Grubu'nun şirketlerinden olan ve borçları nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koymasının ardından yeniden üretime başlayan BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş., Tunus'a 20 Kirpi aracı ihraç etti.

15.02.2014 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de faaliyet gösteren, Mehmet Emin Karamehmet'e ait Çukurova Grubu'nun şirketlerinden olan ve borçları nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koymasının ardından yeniden üretime başlayan BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş., Tunus'a 20 Kirpi aracı ihraç etti. Firma, Savunma Sanayi Müsteşarlığı için de Kirpi üretimini sürdürüyor.

İzmir'in köklü kuruluşlarından olan, kamyon, kamyonet, otobüs, midibüs, minibüs ile terörle mücadelede kritik önem taşıyan 'Kirpi' araçlarının üretimini yapan, Mehmet Emin Karamehmet'e ait Çukurova Grubu'nun şirketlerinden olan ve borçları nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun el koyduğu BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş., geçen aralık ayında yeniden üretime başladı. Daha önce yaklaşık bin 500 kişinin çalıştığı firmada, üretimin durmasıyla beklemeye alınan işçilerden 500'ü, firmanın faal hale geçmesiyle işbaşı yaptı. Bir süre önce BMC yetkilileri, Ankara'daki bir fuarda, Tunus'tan gelen yetkililerle 20 Kirpi aracı yapımı konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşma gereği hızla yapımına başlanan Kirpiler tamamlandı. Zor günler geçiren firmada son kontrolleri yapılan Kirpiler, daha sonra İzmir Limanı'ndan gemiyle Tunus'a gönderildi.

TMSF'nin, 985 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardığı BMC'nin yetkilileri, daha önce Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın talep ettiği Kirpilerin üretimine devam edildiğini, firmanın satışının tamamlanmasının ardından beklemede olan yaklaşık bin işçinin de işbaşı yapacağını belirtti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üretime Başlayan Bmc'den Tunus'a, Kirpi İhracı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement