Urfa'da 10 Bin Madde Kullanıcısı Var! - Son Dakika
Yerel

Urfa'da 10 Bin Madde Kullanıcısı Var!

Urfa\'da 10 Bin Madde Kullanıcısı Var!

Urfa'da yapılan çalışmalar sonucunda 10 bin madde kullanıcısının ve bin madde bağımlısının olduğu belirtildi

09.11.2013 14:52  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa İl Genel Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı 5. Birleşim Gündemiyle devam etti. Mustafa Yavuz başkanlığında yapılan toplantı önceki güne ait toplantı tutanakları ve meclis üyelerinden gelen önergelerin okunmasıyla devam etti. İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda yapılan oturum, daha sonra komisyonlardan gelen raporların okunmasıyla devam etti. BDP Şanlıurfa İl Eşbakanı ve İl Genel Meclis Üyesi Halit Yıldıztekin, barış sürecinde bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının barış sürecine yaptıkları katkıyı anlattı. Barış sürecinde sivil toplum kuruluşlarının olumlu bir katkı sağladığını kaydeden Yıldıztekin, "Barış süreci başladığı andan bugüne ne bir polis cenazesi, ne bir asker ne de bir gerilla cenazesi gelmiştir. Yani hiçbir annenin ciğeri yanmamıştır. Bu da olumlu bir şeydir. Yani bölgedeki sivil toplum kuruluşları barış sürecine olumlu bir katkı sağlamıştır" diye konuştu. Toplantıda Urfa'daki öğretmen açığı da gelen raporlar arasında yer aldı. Urfa'daki öğretmen açığının 10 binlerle ifade edildiği, Urfa'da bu öğretmen açığının kapatılması için gerekli girişimlerin yapılması ve medyanın desteğine ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

BİN MADDE BAĞIMLISI

Meclis toplantıda, Merkez ilçesi, Dağeteği Köyü 812/1 parsel numaralı taşınmazın üzerinde yapılmak istenen 'Konut ve Sağlık Tesisi (Aile Sağlık Merkezi)' amaçlı uygulama imar planı değişikliği dosyası ve komisyon raporunun görüşülmesi kabul edildi. Toplantıda ayrıca Şanlıurfa Güçlü Kadınlar Derneği'nin madde bağımlılığı ve erken evliliklerin önüne geçmek, sağlıklı bir toplum yaratmak amacıyla bir bilinç oluşturmak için, 'Güçkat' bağlığı altında sağlıklı kadın, sağlıklı toplum (erken evlilik, madde bağımlılığı) konulu projesine İl Özel İdaresi tarafından gerekli maddi katkının sağlanması konusu da görüşüldü. Toplantıda okunan projede, Urfa'da 10 bine yakın madde kullanıcısının olduğu, bin civarında da madde bağımlısının olduğu belirtildi. Yaklaşık üç ay sürece olan proje için 10 TL'lik bir finansmana ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

ENGELLİ KONTENJANI ARAŞTIRILACAK

Öte yandan önceki günkü toplantıda ise komisyonlardan gelen raporlarda, yerel seçimlere az bir süre kaldığı, siyasi partilerin engelliler için ne kadar kontenjan ayıracaklarının araştırılması talebi engelliler komisyonuna havale edildi. Yine engelli vatandaşlarla ilgili olarak, bakıma muhtaç vatandaşların evde bakım ücretlerinden faydalanırken bazı sıkıntılar yaşadığı, evrak teminin ve ulaşımla ilgili sıkıntılar yaşadığı, bu sıkıntıların giderilmesi için komisyon tarafından gerekli çalışmaların yapıldığı, Siverek Omurilik Felçlileri Derneği'ne yardım yapılması yönünde alınan kararın hangi aşamada olduğu ve bununla ilgili yapılan çalışmalar, İl Özel İdaresi'nin Göbeklitepe'nin tanıtımıyla ilgili yaptığı çalışmalar ve yapılan yol çalışmaları ele alındı. Toplantıda ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Şanlıurfa İdman Yurduspor bünyesinde kurulan okçuluk branşında 10 sporcunun bulunduğu, bu sporculara gerekli destek ve katkıların yapılması talep edildi.

SAĞLAM, BARUTÇU HANI'NIN DURUMUNU ANLATTI

AK Parti Şanlıurfa İl Genel Meclis Üyesi Necmettin Sağlam, Barutçu Hanı'yla ilgili konuyu gündeme taşıdı. Sağlam, "Yaklaşık iki yıl önce istimlak edilen Barutçu Hanı'nın ne durumda olduğu, restorasyon çalışmalarının başlanıp, başlamadığını araştırmamızı talep etmişlerdir. İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık üç yıl önce kamulaştırılan Barutçu Hanı'nın restorasyonun şu ana kadar yapılamadığı, bunun gerekçesinin Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından restorasyona onay verilmediği için Barutçu Hanı'nın restorasyonu yapılamamaktadır. Kamulaştırılması istendiğinde büyük tartışma olan hanın bir an önce bölge turizmine açılması gerekiyor" diye konuştu.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa'da 10 Bin Madde Kullanıcısı Var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement