Urfa'nın Tarihi Dokuları Özel Tasarımlarda - Son Dakika
Güncel

Urfa'nın Tarihi Dokuları Özel Tasarımlarda

Urfa\'nın Tarihi Dokuları Özel Tasarımlarda

Şehri Medeniyet Kültür projesi, İstiklal Madalyasının da verildiği peygamberler şehri Şanlıurfa'da gerçekleşti.

28.04.2016 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göbeklitepe'de bulunan mozaik görselleri, Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü izniyle Şehri Medeniyet Şanlıurfa projesinin özel tasarımlarda kıyafetlerin üstünde kullanıldı. Proje de, Osmanlının son terzisi olan ve Şanlıurfa doğumlu Sezai Karakapıcı da yer aldı.
Şehri Medeniyet Şanlıurfa Kültür Projesi, Şanlıurfa'da bir otelde büyük bir katılım ile gerçekleşti. Koreografisi Akif Örük tarafından gerçekleşen projede Didem Soydan ve birçok ünlü model özel kıyafetleri taşıdı. Medyadoktoru Yapım firma yetkilisi dizi ve sinema oyuncusu Elif Tayhan ile oyuncu Kerem Baydar'ın da yer aldığı Şehri Medeniyet Şanlıurfa Kültür projesinin tasarımlarını Timuçin Denizmen gerçekleştirdi.

KÜÇÜK: DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, ''Şanlıurfa kültürel çeşitlilik bakımından Türkiye'nin en önde gelen illerinden birisi. Osmanlıdan izlerin yanı sıra daha geriye doğru gidilecek olursa; Safeviler, Memlüklüler, Eyyubiler, Selçuklu, Roma ve daha da gidilirse Şanlıurfa'nın kültür ve medeniyet birikimini 12 bin yıl öncesi Göbeklitepe'ye kadar götürebiliriz. Şanlıurfa şu anda olduğu gibi yaşadığı her dönemde bölgenin en önemli kültür ve medeniyet merkezi olma özelliğini korumuştur. Şehri Medeniyet Projesi de Şanlıurfa'nın Kültür ve medeniyet alanında sahip olduğu değerlerin tüm dünyaya tanıtılmasında önemli bir rol üstlendi. Her dönemden izlerin bulunduğu Şanlıurfa'da böylesi önemli bir projeyi hayata geçiren Medyadoktoru ekibine ve projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ÇİFTÇİ: ''ŞANLIURFA MEDENİYETİ DÜNYAYA TANITILACAKTIR
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ''Şanlıurfa, tarihi İpekyolu güzergahındaki en eski ve kadim yerleşim yerlerinden biridir. Doğuyu batıya bağlayan ticari yolların kesiştiği kavşak noktasında bulunması her dönemde farklı medeniyetler için cazibe merkezi olmasını sağlamış, bölgeye hakim olan her medeniyet, sahipliğini pekiştirmek için kendine ait eserler bırakarak, günümüzde ilimizin dünya arkeolojisi ve kültür altyapısı içerisinde önemli ve özel bir yere sahip olmasını sağlamıştır. Bu kapsamda şehrimizin tanıtımı noktasında Şehri Medeniyet Şanlıurfa Kültür Projesini Büyükşehir olarak önemsemekteyiz" şeklinde konuştu. (KAYNAK: GAZETEİPEKYOL)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'nın Tarihi Dokuları Özel Tasarımlarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement