Urfa Turizmi Tarihi Hanlarla Canlanıyor - Son Dakika
Yerel

Urfa Turizmi Tarihi Hanlarla Canlanıyor

Urfa Turizmi Tarihi Hanlarla Canlanıyor

Şanlıurfa turizmi son dönemlerde atıl durumdayken restore edilerek konukevine dönüştürülen tarihi hanlarla canlanıyor.

11.06.2014 13:27

Şanlıurfa'da Mayıs ayı itibariyle restoresi tamamlanarak hizmete giren Samsat Han Konukevi de bu örneklerin arasında gösteriliyor. Samsat Meydanı'nda geniş otopark imkanı bulunan konukevi, içerisinde bulunan demirci, marangoz türü esnaftan alınarak dev bütçeyle restore edildikten sonra Urfa turizmine sunuldu.

Amaçlarının kente gelen turistleri bölgenin tarihi dokusuyla buluşturmak olduğunu söyleyen Samsat Han Konukevi İşletme Müdürü Mustafa Kıratoğlu, "Şehrin merkezinde böylesi ferah bir ortamda bulunan konukevimizde aynı anda 2 bin 500 kişiye hizmet verebiliyoruz" dedi.

Kent turizminin lokomotifi olarak gösterilen konukevi sayısındaki bu artış aynı zamanda istihdama da büyük katkı sağlıyor. Bunun yanı sıra bölge esnafının da yapılan alış verişlerle rahat bir nefes aldığı sektörün her geçen gün gelişmesi de kent halkı tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

15 yıldır turizm sektöründe olduğunu belirten Samsat Han Konukevi İşletme Müdürü Kıratoğlu, "Uzun yıllar il dışında da bu tür işler yaptım. Son olarak bu muhteşem hanı açtık. 2 bin 120 metre karelik bir alanı kapsayan konukevimizde aynı anda 2 bin 500 kişiye hizmet verebiliyoruz. Konuk evimiz, sıra geceleri, toplu organizasyonlar, düğün, nişan ve konferans gibi birçok hizmeti içinde barındırıyor" dedi.

2013 yılı ortalarında 15 yıllık kiralama usulü ile satın aldıkları hanı tekrardan restore ederek hayat verdiklerini söyleyen İşletme Müdürü Kıratoğlu, "9 aylık bir süredir restorasyonu yapılıyor. Bizim gibi birçok konuk evi Urfa turizmine katkı sağlamıştır. Bizim gerek kapasitemiz ve gerek hizmet anlayışımızdan dolayı turizme katkımız daha fazla olacaktır. Açık alanımızın büyük olması ciddi bir avantaj. Urfa'da yerli yabancı turistlerin sıra gecesi etkinlikleri için belli dönemlerde yoğun olur. Mart, nisan, mayıs ve haziranın yarısı gibi. Biz son yirmi gününe yetiştik bu sezonun ve büyük bir yoğunluk yaşadık. Urfa'da turizmin gelişmesini değerlendirirsek eğer bu anlamda çok geç kalmış, çok sahipsiz kaldığımızı söyleyebilirim. Urfa'da turizmin yeni yeni kıymeti biliniyor. Eskiden yalnızca İranlıları görüyorduk. Şimdi dünyanın her yerinden bölgenin tarihi ve turistik bölgelerini görmek için gelen turistleri bulabiliyoruz. Bunda konukevlerinin katkısı çok olmuştur. Ayrıca İbrahim Tatlıses'e de sıra gecesini tanıttığı için de Allah razı olsun diyorum. Bunu ne bir vali, ne bir belediye başkanı yapmıştır. Sıra gecelerimizi tanıtan İbrahim Tatlıses'tir. Ve son olarak belediyemizden ve valilikten isteğimiz şehrin muhtelif yerlerinde turizme katkısı olacak yerlerin işletmecilere açılması ve onlara kolaylık sağlanmasıdır" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa Turizmi Tarihi Hanlarla Canlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement