Ürküten İddia! - Son Dakika
Yerel

Ürküten İddia!

Ürküten İddia!

İHD, Batmanda kaybolan kişilerin El Kaide'ye katıldıklarına dair emarelerin olduğunu belirtti.

08.09.2014 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHD Şube Av. Başkanı Mehmet Bağatır, 1990-2000 yılları arasında İHD'ye 400 kayıp ve faili meçhul başvurusu yapılırken, son üç ayda ise İHD'ye 10 kayıp başvurusu yapıldığını söyledi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) yönetimi İlimizde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır, 1990-2000 yılları arasında İHD'ye 400 kayıp ve faili meçhul başvurusu yapılırken, Valilik kayıtlarında ise bu rakamın 740 olduğunu söyledi.

Son üç ayda İHD'ye yapılan başvuruların 10'a ulaştığını belirten Bağatır, kayıp başvurusu yapan ailelerle yaptıkları görüşmelerde kayıp şahısların Suriye'ye geçerek El-Kaide'ye katılmış olabileceklerine dair emarelerin olduğunu söyledi.

Kendilerine her kesimden başvurunun yapıldığını belirten Bağatır şunları söyledi; "İHD ideolojiden ziyade her kesime açık bir sivil toplum kuruluşudur. Hizbullah mensubu bir aile dahi bugün gelip bize başvuruda bulunsa elimizden gereken ne varsa yapmak zorundayız aksi, tüzüğümüze aykırıdır. Dinsel, ırksa, cinsel tercihleri ne olursa olsun bizim için önemli olan insan olmasıdır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ürküten İddia! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement