Uşak Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplandı - Son Dakika
Yerel

Uşak Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplandı

Uşak Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplandı

Uşak Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Mehmet Ufuk Erden başkanlığında yangın sezonu öncesi değerlendirme toplantısı yaptı.

25.05.2013 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Mehmet Ufuk Erden başkanlığında yangın sezonu öncesi değerlendirme toplantısı yaptı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler gözden geçirildi. Toplantıya; İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş ve kurum müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Mehmet Ufuk Erden Uşak'ın yüzde 40'ının ormanlık alan olduğunu belirterek orman yangınlarına karşı halkın duyarlılığını arttırmak istediklerini söyledi.

Vali Erden orman örtüsünün yanmasının insanlarının akciğerlerinin yanması anlamına geldiğini ifade ederek orman yangınlarına karşı mücadelede her türlü hazırlıkların tamamlandığını dile getirdi.

Orman yangınlarının çok büyük maddi ve manevi kayıplara yol açtığını da belirten Vali Mehmet Ufuk Erden,"Orman yangınları ile mücadelede öncelikle halkın bilgilendirilmesi ve duyarlılığının artırılması gerekir. Bu bağlamda köylerimizde çeşitli eğitim çalışmaları yapacağız. Ayrıca anız yangınlarıyla etkili bir şekilde mücadele etmek hususunda da kararlıyız. Kanun, anız yakma eylemini suç olarak tanımlamış ve yasaklamıştır. Bu nedenle ekolojik dengeyi bozacak bu girişimden vazgeçmemiz, anız yakma girişiminde bulunanları uyarmamız ve hiç çekinmeden güvenlik güçlerimize haber vermemiz vatandaşlık görevidir. Halkımızın bu konuda duyarlı olacağına inanıyorum. " dedi.

Toplantıda Uşak Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik, orman yangınları ile mücadele ve yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement