Uşak Valisi Yavuz, Din Görevlileryle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Uşak Valisi Yavuz, Din Görevlileryle Bir Araya Geldi

Uşak Valisi Seddar Yavuz, din görevlilerinin İslam dininin en iyi şekilde anlanması ve yaşanması için gayret göstermeleri gerektiğini ifade etti.

17.04.2014 10:18  Güncelleme: 10:31

Uşak Valisi Seddar Yavuz, din görevlilerinin İslam dininin en iyi şekilde anlanması ve yaşanması için gayret göstermeleri gerektiğini ifade etti.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Fatih Kur'an Kursu'nda din görevlileri ile bir araya gelen Vali Yavuz, buradaki konuşmasında din görevlilerinin önemli bir vazifeyi yerine getirdiklerini, İslam dininin en iyi şekilde anlanması ve yaşanması için gayret göstermeleri gerektiğini kaydetti.

İslam dininin kardeşlik dini olduğunu belirten Vali Yavuz halkın din adamlarımıza duyduğu güveni muhafaza ettiğini belirtti.

Din görevlilerinin yaşamın her alanında önderlik yapması gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, "Gerek camide gerekse cami dışında dini eğitim ve din hizmetleri konusunda titiz bir şekilde çalışma yapmanızı arzu ediyorum. İnanç özgürlüğü temelinde insanlarımızın din hizmetleri talebine cevap vermek, örnek birer kamu görevlisi olarak toplumdaki müstesna şahsiyetinizi korumanız önemlidir" dedi.

İslam dininin mensuplarına huzur veren; manevi iklimi tam anlamıyla kuşatan bir din olduğunu kaydeden Vali Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanımızın her sorusuna ve her sorununa bir cevap içeren mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim rehber, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammet de İslam inancının mensuplarının izini takip ettikleri en değerli varlığımızdır. Son peygamber Hazreti Muhammed'in evrensel mesajı, tüm insanlığın üzerinde ittifak ettiği temel insani, ahlaki ve toplumsal değerleri ihtiva etmektedir. Öyle bir peygamber ki hayatının her safhasında bizlere örneklik etmiş, hem dünyevi hem uhrevi anlamda rehberimiz olmuştur. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri peygamber efendimizin mesajının anlaşılmasına önemli katkı sağlıyor"

Vali Yavuz daha sonra Müftü Fuat Altıntaş ile birlikte Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi alan öğrencileri sınıflarında ziyaret etti. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak Valisi Yavuz, Din Görevlileryle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement