Uşaklı Kayıp Denizcinin Cesedine Ulaşıldı - Son Dakika
Güncel

Uşaklı Kayıp Denizcinin Cesedine Ulaşıldı

Uşaklı Kayıp Denizcinin Cesedine Ulaşıldı

Geçtiğimiz 28 Aralık’ta İtalya’nın Ravenna Limanı açıklarında iki kargo gemisinin çarpışmasında batan Türk gemisinin kaybolan çarkçısı Uşaklı Yiğit Küçükbıyık’ın cesedine ulaşıldığı öğrenildi.

23.10.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz 28 Aralık'ta İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında iki kargo gemisinin çarpışmasında batan Türk gemisinin kaybolan çarkçısı Uşaklı Yiğit Küçükbıyık'ın cesedine ulaşıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, çarpışma sonucu batan Türk gemisinin kaybolan çarkçısı Yiğit Küçükbıyık'ın cesedine ulaşıldı. Kayıp denizcinin kardeşi Harun Küçükbıyık, kazanın meydana geldiği Revenna şehrinin yaklaşık 150 kilometre güneyindeki Ancona şehri yakınlarında 24 Mayıs'ta sahilde bir erkek cesedi bulunduğunu, İtalyan yetkililerin tanınamayacak haldeki cesedin kimliğini tespit etmek için sürdürdükleri çalışmaların sonuçlandırdığını söyledi.

Soruşturmayı yürüten savcının, Haziran ayında yaşanan kazada kaybolan Türk gemicilerden ağabeyi Yiğit Küçükbıyık ve Melih Erek'in ailelerine ulaşarak DNA örnekleri istediğini belirten kardeş Küçükbıyık, "Benden alınan DNA örnekleri bulunan cesetten alınan DNA örnekleri ile yüzde yüz uyuştu. Bizi arayan yetkililer cesedin ağabeyime ait olduğunu söyledi" dedi.

Ağabeyinin cesedinin bir an önce Türkiye'ye getirilmesini istediklerini ifade eden Harun Küçükbıyık; "Kardeşimin cesedi bulunduğu için mutluyuz. Onun doğduğu topraklara, yurduna, evine dönecek olması bizim tek tesellimiz. Umarım diğer denizciye de bir an önce ulaşılır. Devletimizden, büyüklerimizden tek bir isteğimiz var, bir an önce cenazemizin getirilmesi ve memleketinde defnedilmesi için gerekli imkanların sağlanması" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İtalya'nın Ravenna limanı açıklarında 28 Aralık 2014'te meydana gelen kazada Belize bandıralı 'Lady Aziza' isimli gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk yük gemisinde bulunan 11 kişiden 5'i kurtulmuş, ilk günlerde kazada 2 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Zeynel Üstün ve Bayram Arslan'ın cesetlerine ulaşılmasıyla bu sayı 4'e çıkmış, kayıp gemi personelinden Melih Erek ve Yiğit Küçükbıyık'tan ise haber alınamamıştı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uşaklı Kayıp Denizcinin Cesedine Ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Süleyman özdemir: Yiğim toprağına kavuştu mezarında rahat uyu 0 0 Yanıtla

Advertisement