Üsküdar'dan Iğdır'a Kardeşlik İftarı - Son Dakika
Yerel

Üsküdar'dan Iğdır'a Kardeşlik İftarı

Üsküdar\'dan Iğdır\'a Kardeşlik İftarı

Üsküdar Belediyesi ile Iğdır Valiliği tarafından ortaklaşa düzenlen ‘Üsküdar’dan Iğdır’a Kardeşlik İftarı’ kapsamında iftar sofrası kuruldu.

12.07.2015 10:43

Üsküdar Belediyesi ile Iğdır Valiliği tarafından ortaklaşa düzenlen 'Üsküdar'dan Iğdır'a Kardeşlik İftarı' kapsamında iftar sofrası kuruldu.

Zübeyde Hanım Bulvarı'ndan yapılan iftar programı Kur'an-ı Kerim tilaveti başladı. Okunan ezanın ardından kurulan iftar sofrasında Iğdırlılar toplu halde iftarlarını açtılar. Programda açılış konuşması yapan Üsküdar Belediyesi'nden Ömer Yiğit, Üsküdar Belediye olarak "Üsküdar'dan Iğdır'a Kardeşlik İftarı" projesi kapsamında bugün burada iftar sofrası kurduklarını söyledi. Yiğit, "Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen başkanlığından yürüttüğümüz proje kapsamından bugün burada yaklaşık bin Iğdırlı hemşehrimizle buluştuk. Buradaki amacımız Üsküdar ile Türkiye'nin en doğusundaki Iğdır'da kardeşlik iftar bağını kurmaktır. Belediye Başkanımız Türkmen'in de söylediği gibi 'Biz buraya gönül köprüsü kurmaya geldik.' Bugün burada programımıza gelen tüm gönül dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Programda bize destek sunun Iğdır Valiliği'ne, belediyesine ve emniyetinde teşekkür ediyoruz" dedi.

Ramazanın bir kul olma kültürü olduğuna vurgu yapan Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen ise, "Ramazan, Osmanlı geleneğinde ise bir yaşam kültürüdür. Bu ayda dini görevlerin yanından bazı güzel kültürel etkinliklerimiz de oluyor. Gönül ister ki bu kültürü Iğdır'da da yaşatmaktır. Hatırlarsanız Ramazan'ın hemen başında bir semazen gösterimiz oldu, önümüzdeki günlerde ise Hacivat ile Karagöz gösterimiz olacaktır. Bu günkü faaliyete Üsküdar Belediyemizin çok büyük katkıları oldu. Onlar Türkiye'nin en doğusunda faaliyette bulundular. Buradaki insanlarımızla birlikte oruç açmak istediler, bizde buna dahil olduk. Güzel bir faaliyet oldu, şimdiden hepinizin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program Iğdır Müftülüğü İlahi Grubu'nun okuduğu ilahilerle devam etti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üsküdar'dan Iğdır'a Kardeşlik İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement