Üzülmez, Engellilerle Biraraya Geldi - Son Dakika
Güncel

Üzülmez, Engellilerle Biraraya Geldi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Kartepe Belediyesi'nin, Kartepe Engelsiz Yaşam Derneği işbirliğinde Ataevler Kültür Merkezi'nde düzenlediği programla kutlandı.

03.12.2014 18:03

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Engelliler Günü'nde ilçedeki engellileri ve ailelerini bir araya getirdi. Ataevler Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, engellilere yönelik projelerinden bahseden Başkan Üzülmez, halaylar çekip eğlenen engellilerin coşkusuna da ortak oldu.

İlçedeki Suadiye Cemal Doğan Rehabilitasyon Merkezi, Köseköy Rehabilitasyon Merkezi, Gülen Kalpler Rehabilitasyon Merkezi ve Yarkım Rehabilitasyon Merkezi'nin de katılımı ile engellilerin buluştuğu programda Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, konuklarla yakından ilgilendi.

Katılımın yoğun olduğu programda; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Kartepe Belediyesi meclis üyeleri, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, Ak Parti Kartepe İlçe yöneticileri, Ak Parti Kartepe İlçe Gençlik Kolları Başkanı Can Öztürk, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker ve muhtarlar, Kocaeli Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Dernek Başkanı Mehmet Ata Doğan, engelliler dernek yöneticileri, engelliler ve aileleri hazır bulundu.

Engelli kardeşlerimizin istihdamını önemsiyoruz

Katkılarından dolayı Başkan Üzülmez'e teşekkür eden Kartepe Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Acar, "Engelsiz bir Kartepe için hep birlikte el ele verip engelleri kaldıralım" dedi. Engelli vatandaşların sorunlarının çözümünde, bu konunun gündemde tutulması ve toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Başkan Üzülmez, tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının karşılanması, ihtiyaç sahibi yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine sıcak yemek ulaştırılması başta olmak üzere bu konularda görev yapan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile engellilere yönelik hizmet ve projelerin sürdüğünü hatırlattı. Engelli vatandaşların istihdama kazandırılmasını önemsediklerini dile getiren Başkan Üzülmez, "Belediyemiz, Kartepe Engelsiz Yaşam Derneğiyle ortak bir proje geliştirdi. Bedensel engelli vatandaşlarımızın Ön Muhasebe eğitimi alarak istihdamının sağlanması hedeflenmektedir" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü de konuşmasında, Kartepe'deki rehabilitasyon merkezlerinde dünya çapında başarılar elde eden rehabilite edilen vatandaşlarla gurur duyduklarını belirtti. Protokol konuşmaları sonrasında engelliler pistte O Ses Türkiye Yarışmacısı Muhammet Vanal ve ekibinin Karadeniz yöresi şarkıları ile eğlendiler. Başkan Üzülmez de, engellilerle birlikte pistte halay çekip onların mutluluğuna ortak oldu. Engellilerle bol bol fotoğraf çektiren Başkan Üzülmez daha sonra Suadiye Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde geçerek merkezde kalanlarla biraraya geldi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üzülmez, Engellilerle Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement