Vadef ile Muş Valiliği Arasında Afet Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Vadef ile Muş Valiliği Arasında Afet Protokolü İmzalandı

Vadef ile Muş Valiliği Arasında Afet Protokolü İmzalandı

Muş Valiliği, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Varto Dernekler Federasyonu (VADEF) arasında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) hizmetleri konusunda gönüllü işbirliği protokolü imzalandı.

15.08.2014 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valiliği, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Varto Dernekler Federasyonu (VADEF) arasında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) hizmetleri konusunda gönüllü işbirliği protokolü imzalandı.

Varto Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Soydan, İl Afet Acil Durum Müdürü Abdurrahim Dayanan'ın da bulunduğu protokol töreninde bir konuşma yapan Vali Vedat Büyükersoy, "Hepinizin bildiği üzere artık dünyada mevsimler değişiyor. Küresel ısınma ile beraber bir bakıyorsunuz hiç beklenmedik bir anda bir afet meydana gelebiliyor. Allah korusun biz hiçbir zaman afet istemeyiz, hiç kimse de istemez ama dünyada yaşıyoruz. Olabileceklere karşıda mutlaka tedbirli davranmamız gerekiyor. Afetler konusunda yapılabilecek en güzel şey afetlerin olumsuz etkilerini en aza indirmek, doğabilecek can ve mal kaybını önlemeye çalışacak tedbirler almaktır. Bu konuda en iyi yöntem ise birlikte ve koordineli bir şekilde hareket edebilmektir. İşte bugün burada AFAD Müdürlüğümüz ve Varto Dernekler Federasyonu arasında imzalayacağımız protokol kapsamında afete hazırlık, müdahale ve iyileştirme konularında ortak çalışmaların yapılması öngörülmektedir. Sivil toplum kuruluşlarımızın bu konularda duyarlı olması, son derece memnuniyet verici olmakla beraber bu tür gönüllü hizmetlerin artmasını ve diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olmasını diliyorum. İmzalanan protokolün Muş ilimize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, Varto Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Soydan'ın şahsında dernek üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

VADEF Başkanı Mehmet Soydan, "Amacımız federasyon olarak doğduğumuz bu coğrafyaya yönelik katkı sunmak. Varto deprem bölgesi oluşu ile ilgili yapılan çalışmalarla olası bir afete karşı acil yardım hizmetlerinin görülmesi ve gönüllü elamanlarının yetiştirilmesi, aynı zamanda olası bir depreme karşı tüm Varto halkını bilgilendirme bilinçlendirme çalışmalarını yapmak üzere Muş Valiliği ve İl AFAD Müdürlüğü ile protokol imzaladık. Afetlere karşı önlem alma eğitimleri neticesinde Varto Dernekler Federasyonu olarak acil müdahale ekipleri ve araçları alınarak çalışmaları yapılacaktır" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vadef ile Muş Valiliği Arasında Afet Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement