Vaizler '5ö Formülü' ile Toplumu Aydınlatacak - Son Dakika
Güncel

Vaizler '5ö Formülü' ile Toplumu Aydınlatacak

Vaizler \'5ö Formülü\' ile Toplumu Aydınlatacak

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, vaizlerin toplumun dini ve ahlaki şekillenmesinde çok önemli olduğunu vurgulayarak, cemaatte 'Beş Ö formülü' olarak tanımladığı "öğrenmek, öğretmek, örnek, önder ve özverili olma" önerisinde bulundu.

13.11.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, vaizlerin toplumun dini ve ahlaki şekillenmesinde çok önemli olduğunu vurgulayarak, cemaatte 'Beş Ö formülü' olarak tanımladığı "öğrenmek, öğretmek, örnek, önder ve özverili olma" önerisinde bulundu.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk'ün başkanlığında, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat ile merkez ve ilçe vaizlerinin katıldığı vaaz ve irşat faaliyetleri toplantısı Valilik Kitap ve Dokümantasyon Salonu'nda yapıldı. Toplantıda alınan karar uyarınca özellikle bid'at ve hurafelere karşı mücadele, misyonerlik faaliyetlerine karşı önlemler ile içki, uyuşturucu, kumar, fuhuş, kan davası gibi dinen yasak olan hususlar, vatan sevgisi, yurt savunması, kardeşlik, birlik, sevgi ve barış gibi konulara ağırlık verecek. Toplantıda konuşma yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk; vaizlik görevinin çok önemli olduğunu, Emr-i bi'l ma'ruf ve nehy-i anil münker görevinin vaizlere yüklendiğini belirterek Kuran'da yapanların ümmetin hayırlısı olarak müjdelendiğini ancak, ihmalinin de çok büyük veballere vesile olacağını belirtti.

Müftü Öztürk; Vaizlerimizin toplumun dini ve ahlaki şekillenmesinde çok önemli olduğunu vurgulayarak, Beş 'Ö' formülüne riayet etmelerini istedi. Öztürk, formül ile ilgili şöyle dedi:

"Öğrenmek: Daima öğrenmeye devam edeceğiz, Öğretmek: Öğrendiğimizi mutlaka bir başkasına aktaracağız, Örnek Olmak: Yaşantımızla insanlara örnek olacağız, Önder Olmak, Her hayırlı işe önderlik ve rehberlik yapmak ve Özverili Olmak: Bu uğurda ne gerekiyorsa, para, pul, zaman, mekan, sabır, fedakarlık."

Toplantıda alınan karalara göre; ayda 1 kez toplanarak vaaz ve irşat çalışmaları gözden geçirilecek, bir önceki irşat uygulamasını değerlendirilecek ve değerlendirme sonuçları bir raporla müftülüğe sunulacak.

Kurul, halkın dini konularda bilinçlendirilmesi noktasında ise; Ocak-Şubat-Mart birinci dönem; Nisan-Mayıs-Haziran ikinci dönem; Temmuz-Ağustos-Eylül üçüncü dönem; Ekim-Kasım-Aralık dördüncü dönem olmak üzere programlar hazırlayacak. Üçer aylık dönemlerde hazırlanan irşat programlarında kasaba ve köylere de yer verilecek.

'İrşat Ekibi' olarak da nitelendirilen kurul, göreve çıkmadan önce İl Müftüsünün başkanlığında toplanarak, yapılacak hizmetin usul ve prensiplerini belirleyecek. Görev sonunda tekrar toplanarak yapılan irşat hizmetinin bir değerlendirmesini yapacak. Yapılan değerlendirme müftülüklere sunulan raporlarla birlikte, her yıl aralık ayında Başkanlığa gönderilecek 'İrşat Raporu' içerisinde yer alacak. 'İrşat Raporu'nda; irşat hizmetleri ile ilgili bütün konular özetlenerek, karşılaşılan olumlu, olumsuz yönler yer alacak. İrşat ekipleri; görev yapacakları yerlerde dini konularda halkı aydınlatmaya çalışacak. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vaizler '5ö Formülü' ile Toplumu Aydınlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement