"Vakıfbank'ın 59. Olağan Genel Kurul Toplantısı" - Son Dakika
Güncel

"Vakıfbank'ın 59. Olağan Genel Kurul Toplantısı"

Vakıfbank'ın bugün gerçekleştirilen, 59.Olağan Genel Kurul Toplantısında, VakıfBank Genel Müdürlüğü'ne Halil Aydoğan atanırken, Genel Kurul'da ortaklara 100 milyon lira nakit kar dağıtılmasına karar verildi.

29.03.2013 20:39

Vakıfbank'ın bugün gerçekleştirilen, 59. Olağan Genel Kurul Toplantısında, VakıfBank Genel Müdürlüğü'ne Halil Aydoğan atanırken, Genel Kurul'da ortaklara 100 milyon lira nakit kar dağıtılmasına karar verildi.

Vakıfbank'ın açıklamasına göre, hissedarlar, yöneticiler ve çalışanların katılımıyla gerçekleştirilen, 59. Olağan Genel Kurul Toplantısında, Genel Müdürlüğü görevine, bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan getirildi.

Toplantıda, banka merkezinin İstanbul'a taşınmasının ardından, İstanbul'daki Genel Müdürlük binasında düzenlenen ikinci Genel Kurul Toplantısı'nda, 2012 yılı faaliyet ve hesapları incelenerek onaylandı.

Yapılan oylamada Yönetim Kurulu Üyeliklerine Halim Kanatcı, Mehmet Emin Özcan, Dr. Adnan Ertem, Ahmet Candan, Ramazan Gündüz, İsmail Alptekin, Sadık Tıltak ve Ali Fuat Taşkesenlioğlu seçilirken, Genel Kurul sonrası yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ramazan Gündüz, Yönetim Kurulu Başkanvekilliğine ise Mehmet Emin Özcan seçildi.

Genel Kurul'da ortaklara 100 milyon lira nakit kar dağıtılmasına karar verildi. VakıfBank, konsolide olmayan finansal sonuçlara göre, 2012 yılında Türkiye ekonomisine nakdi ve gayrinakdi kredi olarak 85,1 milyar liralık finansman sağladı. Nakdi kredilerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,7 artışla 67,9 milyar liraya yükselten VakıfBank'ın, mevduat tabanı da genişlemeye devam etti ve toplam mevduatı yüzde 10,3 artışla 67,2 milyar liraya ulaştı.

-"KOBİ kredilerinde geçen yıla göre, yüzde 59 artış yaşandı"-

Açıklamada yer alan bilgilere göre, VakıfBank, 2012 sonunda aktif büyüklüğünü yüzde 17,3 artışla 104,6 milyar liraya,özkaynaklarını da yüzde 28,2 artışla 11,9 milyar liraya çıkardı.

Kredilerin toplam aktifler içindeki payı, 2012 yılında sektörün en yüksek rasyolarından olan yüzde 65'e yükseldi. Bankanın aktif kalitesindeki iyileştirme devam ederken, 2010 yılı sonunda yüzde 4,84 olan kredilerin takibe dönüşüm oranı, herhangi bir varlık satışı veya aktiften silme yapılmadan, 2012 yılı sonunda yüzde 3,89'a geriledi.

Bir kamu bankası olarak ilk kez tahvil ihracı yapan ve Kasım/Aralık 2012'de gerçekleştirdiği iki adet sermaye benzeri tahvil ihracı ile yurt dışından toplam 915 milyon dolarlık kaynak sağlayan VakıfBank'ın sermaye yeterlilik rasyosu, bir önceki yıla göre 276 baz puan artarak yüzde 16,14'e yükseldi.

Banka, 2012 sonu itibariyle toplam kredilerini bir önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 19 artırarak 68 milyar liraya yükseltireken, konut kredisi plasmanında 10 milyar lirayı aşan ilk bankalardan biri oldu. 2012 yılını KOBİ yılı ilan eden VakıfBank, KOBİ kredilerinde geçen yıla göre yüzde 59 artış sağladı ve KOBİ kredilerinin toplam kredilerdeki payı ilk defa yüzde 20'nin üzerine çıktı.

-"VakıfBank altın yılını yaşıyor"-

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, bankanın kuruluşundan bugüne kadar çağdaş bankacılık yöntem ve uygulamalarıyla Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağladığını belirterek, bankadaki değişim süreciyle ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Bankamızda son yıllarda çok önemli ve kapsamlı bir değişim süreci hayata geçirilmiştir. Bu süreç kapsamında modern bankacılığın gereği olarak organizasyon yapısında ve iş süreçlerinde pazarlama odaklı bir yaklaşımla önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu yapıyı destekleyecek bilgi işlem altyapısının yenilenmesi çalışmaları ise banka genelinde yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Bu yoğun dönüşüm sürecine rağmen, bankamız her yıl aktiflerini ve karını artırmakta, VakıfBank ailesine katılan yeni çalışanlarımız ve açılan yeni şubelerimiz ile büyümesini güçlenerek sürdürmektedir.

Vakıf kültüründen gelen ve tüm çalışanları tarafından özümsenen dayanışma, birlik ve beraberlik içinde çalışma ruhu,VakıfBank'ın büyümeye devam etmesini sağlayan en önemli unsurlardan biri. Bankamızı sağlıklı şekilde büyütmek üzere azimle ve kararlılıkla çalışan yöneticilerimiz ve çalışanlarımız, başarılı bilanço sonuçlarına ulaşmanın ötesinde bir göreve sahip olduklarının bilinciyle hareket etmektedir. Burada bir kez daha bu başarının mimarları olan Yönetim Kurulu Üyelerimizi, tüm yönetici ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum."

Aydoğan, hem finansta hem de voleybolda elde ettikleri başarıyla VakıfBank'ın altın yılını yaşadığını belirterek, "Banka bu sene sektörde daha güçlü bir oyuncu olarak yerini aldı. 2012'de 100 milyar lira sınırını aştığımız aktiflerimizi, yılsonunda yüzde 15 oranında artırmayı hedefliyoruz. İhraç ettiğimiz menkul kıymetler kaleminin hem 3 katından fazla artması hem de kaynakların ortalama vadesinin uzaması, 2013 yılsonunda ulaşmak istediğimiz hedeflerin başlıcaları arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Sektörde istihdama önemli katkı yaptıklarının da altını çizen Halil Aydoğan şunları kaydetti:

"Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre 2012 yılı bankacılık sektöründeki net istihdam artışının yüzde 26,4'ünü gerçekleştirdik ve son 3 yılda tüm bankalar arasında en fazla istihdam sağlayan banka olduk. 2012 sonu itibariyle personel sayımız 13 bini aştı. Sadece 2012 yılında 1,241 kişiye, son üç yıl içerisinde ise 3 bin 310 kişiye istihdam sağladık. Ayrıca 2009 sonunda 545 olan şube sayımızı 2012 yılsonunda 744'e yükselterek, son 3 yılda orta ölçekli bir banka kadar büyümüş olduk. Önümüzdeki dönemde de bu istikrarlı büyüme trendimizi devam ettirmek için çalışmaya devam edeceğiz." - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Vakıfbank'ın 59. Olağan Genel Kurul Toplantısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement