Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Hürata, Edirne'de - Son Dakika
Yerel

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Hürata, Edirne'de

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata, Edirne'de incelemelerde bulundu.

17.10.2014 13:04  Güncelleme: 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata, Edirne'de incelemelerde bulundu.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, sanat eserlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hürata, İtalyanlar'la yürütülen "Küçük Ayasofya" olarak da bilinen Enez'deki Fatih Camisi onarım projesini incelemek üzere ilçeye geldi. İtalya'dan gelen 7 kişilik ekip ve Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapı ile ilgili sismik araştırma, double-flat jack testi, sonik test gibi ölçüm ve araştırmalar yapıldı. Buradaki çalışmalara nezaret eden Ali Hürata, daha sonra Edirne'ye geldi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanı Suat Faruk Giray ve Bölge Müdürü Osman Güneren'in eşlik ettiği Hürata, Hasan Sezai Mescidi'nde sürdürülen onarımı inceledi.

Süleymanpaşa Camisi şantiyesine de giden Hürata, daha sonra Büyük Sinagog'a geçti. Geel Müdür Yardımcısı, İdare binası, müştemilat ve sinagog ana binasında bitme aşamasına gelen restorasyon hakkında Güneren de bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hürata, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün son yıllarda üstlendiği büyük onarım çalışmalarına dikkat çekerek, Vakıf Duası'nda geçen "Her kimse ki; Vakıflarımın bekasına özen ve gelirlerinin artırılmasına itina gösterirse, bağışlayıcı olan Allahu Teala'nın huzurunda ameli güzel ve makbul olup, mükafatı sayılamayacak kadar çok olsun, dünya üzüntülerinden korunsun ve muhafaza edilsin" sözlerine layık olabilmek için vakıf gelirlerini artırmaya ve bunları restorasyon ve hayır gibi işlere yönlendirmeye gayret gösterdiklerini ifade etti.

Daha sonra Vali Dursun Ali Şahin'i de makamında ziyaret eden Hürata, ziyaretin ardından incelemelerini tamamlayarak kentten ayrıldı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Hürata, Edirne'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement