Vali Bektaş, Sardes Antik Kenti'ndeki Kazı Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Vali Bektaş, Sardes Antik Kenti'ndeki Kazı Çalışmalarını İnceledi

Vali Bektaş, Sardes Antik Kenti\'ndeki Kazı Çalışmalarını İnceledi

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Lidya Krallığı’na başkentlik eden ve dünyada ilk paranın basıldığı yer olarak bilinen Sardes’in, en önemli buluntularının yer aldığı Artemis Tapınağı’ndaki mermer sütunları, Kazı evi, Gymansium ve Gymansium’un Roma Yolu Kazısı’nın yapıldığı alanda incelemelerde bulundu.

14.08.2015 17:59

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Lidya Krallığı'na başkentlik eden ve dünyada ilk paranın basıldığı yer olarak bilinen Sardes'in, en önemli buluntularının yer aldığı Artemis Tapınağı'ndaki mermer sütunları, Kazı evi, Gymansium ve Gymansium'un Roma Yolu Kazısı'nın yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Vali Bektaş Kazı Başkanı Prof. Nicholas Dunlop'tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İnceleme gezisi sonunda Kazı Başkanı Prof. Nicholas Dunlop ile birlikte açıklamada bulunan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Lidya Krallığı'na başkentlik eden ve dünyada ilk altın paranın basıldığı yer olarak bilinen Sardes'te yaklaşık 106 yıldan beri belirli aralıklarla kazı çalışmaları yapılıyor. En önemli buluntularının yer aldığı Artemis Tapınağı'ndaki mermer sütunları, Kazı evi, Gymansium ve Gymansium'un Roma Yolu Kazısı'nın yapıldığı alanda inceleme yapma fırsatı buldum. Sardes'i paranın basıldığı yer olarak tanımlıyoruz, fakat mimari özelliğinden bahsetmiyoruz. Sardes turizmin içerisinde yer alıyor ama turizmin habersizliğini yaşıyoruz. Manisa'daki turizm potansiyelini harekete geçirmek için proje çalışmaları başlattık" dedi.

Vali Bektaş'ın inceleme gezisine Vali Yardımcısı Yakup Tat, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ile diğer yetkililer eşlik etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Bektaş, Sardes Antik Kenti'ndeki Kazı Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement