Vali Büyükersoy'dan Belediye Başkanlarına Yemek - Son Dakika
Yerel

Vali Büyükersoy'dan Belediye Başkanlarına Yemek

Vali Büyükersoy\'dan Belediye Başkanlarına Yemek

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, 30 Mart yerel seçimlerini kazanarak göreve başlayan belediye başkanlarıyla yemekte bir araya geldi.

15.04.2014 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, 30 Mart yerel seçimlerini kazanarak göreve başlayan belediye başkanlarıyla yemekte bir araya geldi.

Polisevinde düzenlenen yemek öncesinde yaptığı konuşmada yeni göreve başlayan tüm belediye başkanlarına başarı dileyen Büyükersoy, başkanlarla tanışmak ve kaynaşmak amacıyla böyle bir etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Siyasi parti ayrımı yapmadan tüm partilerden seçilen belediye başkanlarını yemeğe davet ettiklerini vurgulayan Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Demokrasinin vazgeçilmez unsuru hepinizin bildiği gibi siyasi partilerdir. Siyasi partiler ifade özgürlüğünün tecelli ettiği yerlerdir. Siyasi partiler olmazsa demokrasiyi işletmek, gerçekleştirmek mümkün olmaz. Şöyle bir dünyaya baktığımızda demokrasisini geliştiremeyen ülkelerin yeraltı kaynaklarının zengin olmasına rağmen fakirlikten ve fukaralıktan kurtulamadığını görmekteyiz. Fakirliğin yanı sıra demokrasinin gelişmediği ülkelerde huzur ve güven yerine kan ve gözyaşı hakim. Demokrasi huzurlu, mutlu, müreffeh insanların yaşadığı bir rejimin adıdır. Bu nedenle 5 yılda bir mahalli idareler, 4 yılda bir de genel seçimler yapılmaktadır."

30 Mart 2014 günü yapılan seçimleri huzur içinde, kimsenin burnu kanamadan geride bıraktıklarını ifade eden Büyükersoy, "Bunda hiç şüphesiz ki güvenlik güçlerimizin katkısı olmuştur ama halkımızın ve sizlerin etkisi de önemlidir. Sizlerin birbirinize hoşgörüsü, saygısı olmasa herhalde Muş'ta bu kadar güvenli ve güvenilir bir seçim geçiremezdik. Bulunduğunuz vazifede eminim vatandaşlar arasında taraf gözetmeksizin daha önce sahip olduğunuz siyasi kimliğinizi de bir kenara koyarak hizmet etmeye çalışacaksınız. Çünkü bizler sağlıklı insanlarız ve sağlıklı insanlar, gerçek patronun millet olduğunu farkında olan insanlardır. Demokraside patron millettir, bu bilinçle çalışmalıyız" diye konuştu.

Programa Büyükersoy'un eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, Muş Baro Başkanı Feridun Taş, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve kamu kurum temsilcileri katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Büyükersoy'dan Belediye Başkanlarına Yemek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement