Vali Çiçek, Muğla'daki Sağlık Yatırımlarını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Vali Çiçek, Muğla'daki Sağlık Yatırımlarını İnceledi

Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe ilçesinde inşaatları devam eden 40 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve 475 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

01.09.2015 14:25

Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe ilçesinde inşaatları devam eden 40 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve 475 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Çiçek'in yanı sıra incelemelere, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başar Semiz katıldı.

40 Ünitelik Muğla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Vali Çiçek, merkezin bitiş tarihi ile ilgili firma yetkililerinden bilgi alırken, inşaatın 2016 yılının eylül-kasım aylarında tamamlanacağı açıklandı. Hastanenin açılışı yapılan yeni poliklinikler ile ihalesi 17 Aralık 2014 tarihinde yapılırken, toplam maliyetinin 10 milyon 519 bin lira olduğu açıklandı.

Vali Çiçek daha sonra inşaat çalışmalarının sona geldiği Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji binasında incelemelerde bulundu. Morfoloji binasının ardından 475 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan  Çiçek, burada firma yetkilisinden bilgi aldı.

İhale bedeli 114 milyon 270 bin lira olan ve 750 iş gününde tamamlanacak inşaat 2016 yılının mayıs ayının ilk haftasında hizmete açılacak. Hastanenin 78 bin 428 metrekarelik kapalı alana sahip olduğu, inşaatının yüzde 40'lık fiziki gerçekleşme oranının bulunduğu belirtildi.

"Çağın gereklerine uygun dizayn edildi"

Hastane inşaatında incelemelerde bulunan Vali Çiçek ve beraberindeki heyet, tefrişatı tamamlanan hasta ve doktor odasını inceledi.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çiçek, yapımı devam eden Ağız ve Diş Sağlı Merkezi ile Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin çağın gereklerine uygun bir şekilde dizayn edildiğini söyledi.

Sağlıkla ilgili yatırımların sadece Sağlık Bakanlığının değil, üniversitenin de bu konuda sağlık alanında büyük hizmetleri olacağını anlatan Çiçek, " Sağlık alanına tıp personeli yetiştirecek. Eğitim ve Araştırma Hastanemiz de önümüzdeki yıl bu dönemde tamamlanmış olacak. Bundan sonra hiçbir hastamız başka illere tedavi için gitmeyecek" dedi.

Hastanelerin Muğla'da yaşayan vatandaşlara çok büyük hizmetler vereceğini kaydeden Çiçek, "Muğla'da modern bir hastane yapılıyor. Hastanemizde günümüzde hangi hastalık olursa olsun bu alanlarda hizmet verecek. Hatta organ nakli, kalp cerrahisi, anjiyo, damar hastalıkları gibi tüm imkanlar bu hastanemizde mevcut. Muğla sağlık turizmine adım atacak ve o alt yapıya hazır bir il" diye konuştu.

"22 bin metrekare alanı var"

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise Tıp Fakültesi Morfoloji binasının 22 bin metrekare alanı bulunduğu söyledi.

Harmandar,  morfoloji binasında bulunması gereken tüm birimlerin mevcut olduğunu vurgulayarak, araziyi sağlık birimlerinin yer alacağı sağlık kompleksi olarak düşündüklerini ifade etti.

170 dönüm araziyi Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları protokol çerçevesinde hastane için ayırdıklarını hatırlatan Harmandar, şöyle konuştu:

"60 dönüm arazi de Kredi ve Yurtlar Kurumu için geri kalan bölüm ise morfoloji dışında Sağlık Bilimleri Fakültesi için ayrıldı. Buranın da yakında inşaatı başlayacak. Burada Diş Hekimliği, Eczacılık Fakültesi ve Çocuk Hastanesi yapılması için müsait bir alan. Bunun yanında yaşlı bakım ünitesi yapmayı da ileride planlıyoruz. Burayı tüm Muğlalıların sağlık sorunlarının çözüme kavuştuğu bir merkez haline getireceğiz. Üniversite olarak sağlık turizmine de önem vermekteyiz.  Her sene Muğla'ya 3 milyonun üzerinde yabancı turist gelmiyor. Bunların tedavileri için de Üniversitemizin bu kampüsü bir tedavi merkezi olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Çiçek, Muğla'daki Sağlık Yatırımlarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement