Vali Çomaktekin Koruyucu Aileleri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Vali Çomaktekin Koruyucu Aileleri ile Bir Araya Geldi

Vali Çomaktekin Koruyucu Aileleri ile Bir Araya Geldi

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin Terziköy Fimar Kaplıcaları'nda devlet koruması altındaki çocuklar ve koruyucu aileleri ile bir araya geldi.

30.01.2014 17:10  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "Koruyucu ailelerimiz çok asil bir davranış sergiliyorlar" dedi.

Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce organize edilen programda bir konuşma yapan Çomaktekin, devlet korumasındaki kimsesiz çocukların koruyucu aileler tarafından yetiştirilerek topluma yararlı bireyler olduğuna dikkat çekti.

Değişik sebeplerden dolayı ailesinden uzak kalan çocukların sıcak bir aile ortamı içinde yetiştirilmesinin önemli olduğunu kaydeden Çomaktekin, "Bu çocuklara sahip çıkmanız çok asil bir duygudur. İnsanın fıtratında şefkat ve merhamet duygusu vardır. Anne baba olmak sadece biyolojik olarak açıklanamaz. Bu işin bir de sevgi ve maneviyat boyutu vardır. Sizlerde bu noktada devreye girerek, bu çocuklarımızın en uygun yetişme tarzı ile samimi ve sevgi dolu bir aile ortamında yetişmelerini topuma faydalı olmalarını sağlamaktasınız. Koruyucu ailelerimiz çok asil bir davranış sergiliyorlar" diye konuştu..

Dünyada yapılan çeşitli araştırmaların ailelerinden uzak kalan fertlerin iyi yetiştirilmelerinin, sağlıklı bir aile ortamında büyümelerine bağlı olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Çomaktekin, "Bu çocuklar sevgiyle yetiştiklerinde topluma son derece faydalı olacaklardır. Onlara sevgiyle yaklaştığımızda onlar da, hayata daha kolay ve emin adımlarla atılacaklardır. Sizler Peygamberimizin en önemli tavsiyesi olan "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır" sözünden yola çıkarak hareket ettiniz. İnanıyorum ki, sizlerin bu asil davranışı, halkımızın her kesimine örnek olacaktır" ifadelerini kullandı.

Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ise koruyucu aile kavramı hakkında bilgiler vererek, proje kapsamında Amasya'da yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Programın ev sahipliğini yapan Fimar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Sezanoğlu, devlet korumasındaki çocukların koruyucu aileleri ve devlet büyüklerini ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sezanoğlu, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine destek vererek Amasya'nın sosyal ve ekonomik alanlarda kalkınmasına omuz vereceklerini de ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Çomaktekin Koruyucu Aileleri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement