Vali Demirtaş, "Adıyaman'da Işid'in Silah Deposu Var" Haberini Yalanladı - Son Dakika
Güncel

Vali Demirtaş, "Adıyaman'da Işid'in Silah Deposu Var" Haberini Yalanladı

Vali Demirtaş, "Adıyaman\'da Işid\'in Silah Deposu Var" Haberini Yalanladı

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Alman Bild Gazetesi’nin haber yapması ile gündemde yer alan ve birçok ulusal gazetede yayımlanan, aynı zamanda bazı siyasi parti temsilcileri tarafından açıklama konusu olan Adıyaman’da IŞİD’e ait silah deposunun olduğu haberlerini yalanladı.

02.10.2014 18:36

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Alman Bild Gazetesi'nin haber yapması ile gündemde yer alan ve birçok ulusal gazetede yayımlanan, aynı zamanda bazı siyasi parti temsilcileri tarafından açıklama konusu olan Adıyaman'da IŞİD'e ait silah deposunun olduğu haberlerini yalanladı.

Alman Bild Gazetesi tarafından gündemde yer alan ve birçok ulusal gazetede yayımlanan 'IŞİD'e ait Adıyaman'da silah deposunun olduğu' haberlerine ilişkin Vali Demirtaş, yapılan haberleri yalanlayarak açıklamalarda bulundu.

Demirtaş tarafından konuyla alakalı olarak yapılan açıklamada, "İlimizde günlük olarak yayınlanan bazı yerel gazetelerde 'Adıyaman'da IŞİD'in Silah Deposu Var' başlıklı haberler valiliğimizce incelenmiştir. İlimizde günlük olarak yayınlanan bazı yerel gazetelerde daha öncesinde ulusal bir gazete haberine atıfta bulunarak yapılan basın açıklamasına dair haberde IŞİD terör örgütüne ait ülkemiz içerisinde yedi farklı ilde silah depolarının olduğu, bu illerden birisinin de Adıyaman ili olduğu şeklindeki haberle ilgili İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı şube müdürlüklerince yapılan çalışmalar ile istihbari çalışmalar da dahil olmak üzere haberi doğrulayacak herhangi bir bilgi, belge veya delil tespit edilememiştir. Konu ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir. Ayrıca gazete haberinde yer alan ilimizden IŞİD terör örgütüne katılım olduğuna dair açıklamalar yer almaktadır. Bu konu ile ilgili çalışmalar yapılmış, geçmiş dönemde ilimizden Suriye ve çatışma bölgelerine giden şahıslar ile ilgili soruşturma başlatılmış, adli süreç devam etmektedir. Yapılan bu çalışmalarda şu ana kadar ilimizden IŞİD terör örgütüne katılım olduğuna dair tespit yapılamamıştır" denildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Demirtaş, 'Adıyaman'da Işid'in Silah Deposu Var' Haberini Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement