Vali Kahraman, Elektriksiz Kalan Aileye Yardım Elini Uzattı - Son Dakika
Yerel

Vali Kahraman, Elektriksiz Kalan Aileye Yardım Elini Uzattı

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, borç nedeniyle evinin elektrikleri kesilen aileye yardım elini uzattı.

27.03.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, borç nedeniyle evinin elektrikleri kesilen aileye yardım elini uzattı.

Erzincan Demirkent Beldesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesinde ikamet eden Canbekli ailesi borçları yüzünden elektrikleri kesildiği için 1 hafta boyunca karanlıkta yaşadı. Daha sonra Erzincan Valiliğine bağlı bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının tespitleri sonucu ve Erzincan Valisi Süleyman Kahraman'ın da talimatlarıyla Canbekli ailesinin elektrikleri açılarak aydınlığa kavuşturuldu.

Elektrik borcunun 2 bin 100 TL'lik kısmı sosyal yardımlaşmadan karşılanan ailenin yaklaşık 500 TL tutan icra ve avukatlık masrafları ise Erzincan Aras Elektrik A.Ş Müdürü Alaattin Ateşal'ın devreye girmesi ile şirket tarafından sosyal sorumluluk kapsamında mevcut borçtan düşüldüğü öğrenildi. Canbekli ailesinin elektrik borcunun ödenmesinin ardından Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, aileye bir akşam ziyaretinde bulunarak ev sahibi İbrahim Canbekli ile sohbet etti. Vali Kahraman, ev sahibi İbrahim Canbekli'yle yaptığı sohbette ilk olarak aile ile tanışarak evinin geçim kaynaklarıyla ilgili sohbet etti.

İbrahim Canbekli bu sıkıntısından ötürü akşamları yatamadığını gece gündüz bunları düşündüğünü ve utandığı içinde hiçbir yere başvuramadığı belirtti. Elektrikleri kesildiği zamanlarda mum ile aydınlanmayı sağladıklarını söyledi.

"ALLAH BÖYLE VALİLERİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN"

Yaptıkları sohbette ev sahibi İbrahim Canbekli şu görüşlerde bulundu; "Rahatsızlığım nedeniyle çalışamıyorum. Damarlarımda tıkanıklık var, başımda kitle var, dizlerimden de su aldırdığım için dizlerim güçsüzleşti. Ben 60 yaşımdayım ama yine de hasta olmadan önce çalışabiliyordum ve tüm borçlarımı ödeyebiliyordum. Elektriklerim kesildiğinde mum ile aydınlamaya çalışıyorduk daha sonradan Vali Bey yardım etti ve elektriklerimiz açıldı."

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise, "Keşke vatandaşımız haber vermeden bizim haberimiz olsa ama ben bununla ilgili kapsamlı araştırmalar yaptırıyorum. Çat kapıda vatandaşlarımızı ziyaret ediyorum. Zor durumda olan fakat durumlarını bildirmeyen vatandaşlarımız var. İbrahim Bey'de hasta olduğu için çalışamamış ve elektrikleri kesilmiş bizlerde haberdar olunca elektrik borcunu ödedik. İnşallah elektriği hiç sönmeyecek. İbrahim Bey'in su borcu da varmış. Onun içinde bir çalışma başlatıyorum. Evi şuan sıcak ama yine de odun kömür takviyesi yapacağız. İnşallah bu yaştan sonra İbrahim Beyi ve ailesini rahat bir şekilde yaşatmaya çalışacağız. Bu bizim devlet olarak görevimiz. Devlet olarak vatandaşa bakmak ve her türlü derdiyle dertlenmek bizim görevimiz. Şeyh Edebali derki "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." İşte bu insanlarımızı yaşatırsak devlet yaşar. Bütün anahtar burada. Amacımız bu yönde çalışmak" diye konuştu.

Yapılan ziyaret sırasında evde bulunan ve elektriği kesilen Canbekli ailesinin torunları olduğu öğrenilen 2 çocuğa da yaşıtlarına uygun oyuncak hediyesi verildi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Kahraman, Elektriksiz Kalan Aileye Yardım Elini Uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement