Vali Kahraman Mamahatun Kervansarayında - Son Dakika
Yerel

Vali Kahraman Mamahatun Kervansarayında

Vali Kahraman Mamahatun Kervansarayında

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman inceleme ve temaslarda bulunmak üzere gittiği Tercan İlçesinde Mamahatun Kervansarayı ve Türbesini ziyaret etti.

18.02.2015 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman inceleme ve temaslarda bulunmak üzere gittiği Tercan İlçesinde Mamahatun Kervansarayı ve Türbesini ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Osman Güven, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz ve kurum müdürlerinin de eşlik ettiği ziyarette Vali Kahraman kervansaray ve türbede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerde kervansaray ve türbenin 2014 yılında Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları hakkında da yetkililerden bilgi alan Vali Kahraman; Mamahatun Kervansarayı ve Türbesinin Erzincan'ın önemli tarihi değerlerinden biri olduğunu belirterek Erzincan'ın çeşitli turizm imkanlarını bir arada sunabilen turizm kentlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini, Mamahatun Külliyesi, Altıntepe, Kemah Kalesi gibi tarihi eserleri ile de farklı turizm türlerini bir arada barındırabilen sayılı şehirlerden biri olduğunu belirtti.

Mamahatun Kervansarayı ve Türbesindeki incelemelerinin ardından Tercan Öğretmenevine giden Erzincan Valisi Süleyman Kahraman burada TEOG sınavında başarılı olan öğrencilerle görüşerek onlara çeşitli hediyeler verdi, başarılarının devamını diledi - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Kahraman Mamahatun Kervansarayında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement