Vali Mutlu Sü'de Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Vali Mutlu Sü'de Öğrencilerle Buluştu

Eski İstanbul Valisi, Merkez Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) öğrencilerle bir araya geldi.

29.12.2014 15:13

Eski İstanbul Valisi, Merkez Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) öğrencilerle bir araya geldi.

SÜ Hitabet Sanatçıları Topluluğu tarafından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, devlet adamlığının inceliklerini öğrencilerle paylaştı.

Sözüne ve diline sahip olmanın devlet yöneticisinin, olmazsa olmazlarından olduğuna dikkati çeken Mutlu, "Öfkeli olmamak ve kırıcı olmamak esastır. İçindeki öfkeyi kontrol altına almak bir güçtür. Bir devlet yöneticisi sözünü bir zehre çevirmeden kullanabilmelidir. Sabırlı, hoşgörülü ve merhametli olmalıdır. Hz. Mevlana'nın da dediği gibi 'Ne olursan ol yine gel' der ve kapılarını sonuna kadar açar" diye konuştu.

Devlet yöneticisinde gurur ve kibir olmaması gerektiğini vurgulayan Mutlu, "Kendisinde bulunan özgüven asla kibir ve gurura dönüşmemelidir. Devlet yöneticisinde esas olan parmakları üzerine kalkarak konuşmak değil bunun aksine hoşgörüsüyle dolu bir başak gibi boynunu eğerek konuşmaktır" ifadelerini kullandı.

Mutlu, söyleşinin ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.

Programa, Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, fakültenin dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Mutlu Sü'de Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement