Vali Toprak Mta Bölge Müdürlüğü'nü Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Toprak Mta Bölge Müdürlüğü'nü Ziyaret Etti

Vali Toprak Mta Bölge Müdürlüğü\'nü Ziyaret Etti

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Maden Tetkik Arama (MTA) Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

28.06.2012 13:10

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Maden Tetkik Arama (MTA) Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İncelemelerde Vali Mustafa Toprak'a MTA Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Ekrem Tosun ve kurum çalışanları eşlik etti. Vali Toprak, MTA Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü'nün girişinde bulunan Diyarbakır'da çıkan krom, demir, kurşun, obsidyen volkan taşı, jips alçı taşı, Karacadağ'da gaz boşluklarındaki volkanizmanın köpük kürü ve volkan patlamasında kütle halinde fırlayan volkan bombası denilen taşı inceleyerek Bölge Müdürü Ekrem Tosun'dan numuneler hakkında bilgi aldı. MTA Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü birimlerini inceleyen Vali Toprak, kurum personeli ile sohbet ederek çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Vali Toprak, ülkemizde ve bölgemizde çıkarılan önemli maden, mineral ve fosil numunelerinin sergilendiği rafları da inceledi. Madenlerin numuneleri hakkında bilgi alan Vali Toprak ziyaret esnasında gerek Diyarbakır ve gerekse bölgenin çok önemli miktarda ve çeşitte bir maden potansiyeline sahip olduğunu belirterek, "Madenlerimiz ülkemiz için çok önemli bir doğal zenginliktir. Doğal kaynakları bulalım ve onlara sahip çıkıp en iyi şekilde yararlanalım. MTA Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü bu anlamda önemli çalışmalar yürütmektedir. Özellikle kaplıca suyu, sıcak su kapsamında MTA'nın yapacağı çalışmalar çok önemli ve gerek sıcak su gerekse Diyarbakır'ın sahip olduğu yer altı zenginliklerinin gün ışığına çıkarılması ve işletilmesi, istihdama ekonomik hayata ve turizme önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Vali Toprak, MTA Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Ekrem Tosun'un makamına geçerek bir süre görüştükten sonra kurumdan ayrıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Toprak Mta Bölge Müdürlüğü'nü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement