Vali Yavuz'dan Baraj İnşaatıyla İlgili Açıklama - Son Dakika
Güncel

Vali Yavuz'dan Baraj İnşaatıyla İlgili Açıklama

MUŞ (AA ) - Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş'ta yapımı devam eden Alparslan - 2 Barajı inşaat çalışmalarıyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

26.05.2016 18:28

MUŞ (AA ) - Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş'ta yapımı devam eden Alparslan - 2 Barajı inşaat çalışmalarıyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

Alparslan-2 Barajı'ndaki inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla 78 bin hektar alanın sulanabileceğini belirten Vali Yavuz, barajın elektrik üretimi, içme suyu ve daha birçok alanda önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Baraj inşaatındaki çalışmaların durmasını, bakanların il temasları sırasında gündeme getirdiklerini ifade eden Vali Yavuz, inşaat çalışmalarının tekrar başlatılması için girişimlerinin sürdüğünü kaydetti.

Barajın faaliyete geçmesiyle kentin kaderinin büyük ölçüde değişeceğini belirten Yavuz, şöyle devam etti:

"Hükümetimiz bakanlar düzeyinde konuyu takip ediyor. Özellikle Enerji - Sen'in finansman konusunda bir takım sıkıntıları olduğu yönünde bilgiler aldık. 2018'de bitirilmesi planlanan ve şu ana kadar yüzde 36 civarında fiziki gerçekleşmesi tamamlanan barajda, çalışmaların en kısa zamanda başlamasını ümit ediyoruz. Çünkü bu, sadece enerji üretecek bir proje değil, aynı zamanda tarımsal sulama amaçlı ve 78 bin hektar alanı sulanabilir hale getirecektir. Barajla beraber Doğu Anadolu Bölgesi'ni besleyecek bir ova, üretim kapasitesine sahip olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Yavuz'dan Baraj İnşaatıyla İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement