Vali Yılmaz'dan Simav'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Yılmaz'dan Simav'a Ziyaret

Yılmaz, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Simav'da düzenlenen toplantıya katıldı.

13.02.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Simav ilçesinde Zafer Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen hibe ve fon desteklemeleri bilgilendirme toplantısına katıldı.

Simav Kaymakamlığında düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yılmaz, devletin iş yapacak kişilere her zaman teşvik desteklerinin olduğunu söyledi.

İle verilen teşvikleri ilçelerle paylaşmak istediklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Aynı konu hakkında farklı kurumların verdiği destekler var. Bunları il merkezinde birkaç kişi ile paylaşmak yerine ilçelerimizle de paylaşalım istedik. Bunu şu husustan ötürü benimsiyoruz. İlimizde sanayicilerimiz var. Fakat biz bu işverenlerin daha fazla olmasını istiyoruz. Tavşanlı'da ki bir işletmemizde 8 ay önce çalışan sayısı 850'ydi şimdi ise çalışan sayısı  bin 400 kişi olmuş. Organize sanayilerde 2005'te istihdam edilen işçi sayısı 600 iken, bugün 8 bine çıktı. Yine o yıllarda ilimizde kurulan sanayi kuruluşu 15 iken, bugün 80'e çıktı. Tarımda ise durum tam tersi.  Tarım yüzde 69'lardan yüzde 40'lara düştü. Biz bu verilere baktığımızda sanayisi hızla ilerleyen bir Kütahya olduğunu görüyoruz."

Daha sonra ajans yetkilileri, kurumun verdiği hibe ve fon destekleri hakkında bilgi verdi.

Programa, Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Şaphane Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş, Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Yılmaz'dan Simav'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement