Vali'yle Görüşemeyince Basın Açıklaması Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Vali'yle Görüşemeyince Basın Açıklaması Yaptılar

Hakkari'de bazı STK Temsilcileri, Mesken Dağı'nda yapılacak olan karakol ve operasyonlara karşı BDP'lilerin 8 gündür sürdürdükleri çadır eylemi ile ilgili Vali Necmettin Kalkan ile görüşme talepleri reddedilince Valilik binası önünde basın açıklaması yaptı.

14.04.2014 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de bazı STK Temsilcileri, Mesken Dağı'nda yapılacak olan karakol ve operasyonlara karşı BDP'lilerin 8 gündür sürdürdükleri çadır eylemi ile ilgili Vali Necmettin Kalkan ile görüşme talepleri reddedilince Valilik binası önünde basın açıklaması yaptı. Mazlum- Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, diyaloğa kapalı bir vali değil, halkla diyalog halinde olan bir vali istediklerini söyledi.

Hakkari'ye 60 kilometre uzaklıkta bulunan Kato dağının tam karşısındaki Mesken Dağı'nda askerlerin operasyon yaptığı ve yeni karakol inşa edileceği bilgisi üzerine 8 gündür bölgede çadır eylemlerini sürdüren BDP'lilerin bu durumu bazı STK'ları harekete geçirdi. Hakkari'de bir araya gelen 42 STK temsilcisi, kendi aralarında 4 sözcü seçip konu ile ilgili Vali Necmettin Kalkan ile görüşmek istedi. Bugün sabah saatlerinde Vali Kalkan'ın Özel Kalem Müdürürü'nden randevu talep eden İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Mazlum- Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, Hakkari Barosu Yönetim Kurulu üyesi avukat Veysi Dumlu ve avukat Handan Çiftçi, görüşme taleplerini kabul etmeyen Hakkari Valisi Kalkan'la ilgili basın açıklaması yaptı.

'DİYALOG HALİNDE VALİ İSTİYORUZ'

STK'lar adına açıklama yapan Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Şen, Mesken Dağı'ndaki operasyon ve karakol inşaatını protesto amaçlı BDP'lilerin çadır eylemi yaptıklarını, bu eylemle ilgili Vali Kalkan'la görüşmek istediklerini, ancak bu taleplerini reddedildiğini söyledi. Şen şöyle dedi:

"Bizler Hakkari halkı, STK'lar olarak bu barış sürecinin sekteye uğramaması için elimizden geleni yapacağız. Bu konuyu Vali ile görüşmek istedik. Özel Kalem bizi Vali yardımcısına yönlendirdi. Bizler Hakkari'deki STK'lar olark diyaloga kapalı bir vali değil, halkla diyalog halinde olan bir vali istiyoruz. Bu sürecin başarıya ulaşması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Mesken dağındaki operasyonların bir an önce sonlandırılması gerekir." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali'yle Görüşemeyince Basın Açıklaması Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement