Validebağ Korusu'na Halı Saha Yapılacağı İddiası - Son Dakika
Yerel

Validebağ Korusu'na Halı Saha Yapılacağı İddiası

Validebağ Korusu\'na Halı Saha Yapılacağı İddiası

Üsküdar Belediyesi'nin, "Butik Camii" projesinin ardından, bu kez halı saha projesiyle Validebağ Sitelerinin Koru sınırındaki ortak yeşil alanı kullanacağı öne sürüldü.

26.03.2015 15:38  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Belediyesi, ''Butik Camii"nin ardından akıl almaz bir projeye daha girişti. Bu kez Gökdeniz, Yeniköy ve Validebağ Sitelerinin Koru sınırındaki ortak yeşil alana 75. Yıl Parkı'na tam tesekkülü büyük bir halı saha yapılacağı iddia edildi.

KORU İÇİN YENİ BİR TEHDİT OLABİLİR

İlgili taraflara danışılmadan başlatıldığı öne sürülen bu projenin, sitelerin yerleşim planlarına aykırı ve erisilmez bir konumda oldugu gibi halihazırda saldırı altında olan Koru için de yeni bir tehdit olduğu düşünülüyor.

Gece geç saatlere kadar acik olacak, çok sayıda insan çekecek ve Koru içinden yol açilmasi talebine neden olacağı belirtilen projenin hayata geçirildiği takdirde söz konusu alanin koruyla uyumlu dokusunu bozacağı ve doğal hayati da etkileyeceği öne sürüldü.

"KORUNUN EKOSİSTEMİNİ BOZACAK" İDDİASI

Birinci Derece Doğal Sit Alanı olarak koruma altında bulunan Koru'da yaşayan canlıların olumsuz etkilenmesi, özellikle de kuşların sadece kentsel kullanım alanlarında olması gereken bir halı sahanın ışıklarına ve getireceği hareketliliğe alışamayıp yaşam alanlarindan vazgeçmesi, Koru''nun ekosisteminin bozulmasına ve Doğal Sit Alanı statüsünün sorgulanmasına dahi yol açabileceği iddia edildi.

Validebağ Gönüllüleri ve ilgili sitelerin sakinleri Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Sitelerinin Koru sınırındaki ortak yeşil alana 75. Yıl Parkı'na büyük bir halı saha yapılmasını istemiyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Yerel Validebağ Korusu'na Halı Saha Yapılacağı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Gökçe Erdem: VALİDEBAĞ halı saha istemiyor. 0 0 Yanıtla

Advertisement