Valiler Kararnamesi - Son Dakika
Güncel

Valiler Kararnamesi

Valiler Kararnamesiyle Aksaray Valiliği'ne atanan Aykut Pekmez görevine başladı.

13.06.2016 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Valiler Kararnamesiyle Aksaray Valiliği'ne atanan Aykut Pekmez görevine başladı.

Pekmez, valilik binası önünde, Vali Vekili Armağan Önal, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İl Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ile şehrin ileri gelenlerince karşılandı.

Aykut Pekmez, valilik makamında yaptığı konuşmada, bugün itibarıyla resmen ve fiilen görevine başladığını belirtti.

Kendisini bu göreve layık görenlere minnettarlığını dile getiren Pekmez, "Aksaray Valiliği'ne atanmaktan dolayı büyük onur duydum. Bugünden itibaren görev süresince Aksaray'a ve Aksaraylılara hizmet etmekten onur duyacağım." dedi.

Pekmez, ilk görev yerinin Bilecik'in Yenipazar ilçesi olduğunu anımsatarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bilecik, Osmanlı'nın kuruluş yeri. Osmanlı'nın manevi kurucularından Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye bir vasiyeti vardır. Orada benim önem verdiğim bir kısım var. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyor. Görev süresince biz de bu nasihati uygulamaya çalışacağız. Millet ve devlet, birbirinden ayrılmaz bir parçadır. Ne milletsiz devlet, ne de devletsiz millet olur. Ancak yeni devlet anlayışında milletimizin menfaatleri, öncelikleri, manevi değerleri bizim için rehber olacaktır. Devletin güler yüzünü ben ve bütün çalışma arkadaşlarım, inşallah göstermiş olacağız. Aksaray'a, 1997 yılında bir günlüğüne gelmiştim. Ondan sonra 7 farklı ilçede kaymakamlık yapmış olmama rağmen Aksaray'a gelme ya da yakın bir yerde bulunma fırsatım olmadı. Demek ki Aksaray'a vali olarak gelmek varmış. Aksaray'ın hayrına tüm işlerde yağmur, çamur demeden elimden geldiğince çalışacağım."

Konuşmanın ardından Pekmez, il protokolüyle sohbet etti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement