Van'da "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Van'da "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" Etkinliği

Van'da, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilere konferans verildi.

18.10.2014 14:12

Van'da, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilere konferans verildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından haftayla ilgili temanın belirlendiğini, bu yılki temanın "Cami ve Gençlik" olduğunu söyledi.

Gençliğin önemi üzerinde duran Arvas, genç kelimesinin define-hazine manasına geldiğini, bu nedenle de bir milletin en büyük ve değerli hazinesinin onun gençliği olduğunu ifade etti.

Konuşmanın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Abdurrahman Akbaş tarafından "Modern Dünyada Gençlik, Din ve Değerler" konulu konferans verildi.

Konferansın ardından İl Müftülüğü'nce gençlere, "Kur'an'dan 40 Dua, Kur'an'dan Mesajlar ile Namazda Okunan Kısa Sureler ve Dualar"dan oluşan kartela hediye edildi.

Konferansa, İl Müftü yardımcıları Faruk Gürbüz ve Abdullah Sağır, İpekyolu İlçe Müftüsü Sacit Emiri, Tuşba İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Kredi ve Yürtlar Kurumu Bölge Müdürü Mehmet Bilici ve müdür vekili Oktay Durmaz ile yurtta kalan öğrenciler katıldı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement