Van'da Koyunların Dönüş Yolundaki Kareleri Dikkat Çekti - Son Dakika
Güncel

Van'da Koyunların Dönüş Yolundaki Kareleri Dikkat Çekti

Van\'da Koyunların Dönüş Yolundaki Kareleri Dikkat Çekti

Van'da yüksek kesimlere kar yağınca, meralarda ve yaylalarda otlatılan koyunlar geri dönerken ortaya çıkan görüntüler dikkat çekti.

18.11.2015 10:01  Güncelleme: 11:06

Van'da havaların soğumasıyla birlikte yüksek kesimlere kar yağınca, meralarda ve yaylalarda otlatılan koyunlar da geri dönüyor. Sis ve karla birlikte köylerinin yolunu tutan çobanlar ve koyun sürüleri, köpeklerin korumasında uzun bir yolculuğa çıkıyor. Bu sırada ortaya çıkan görüntüler dikkat çekti.

GERİ DÖNÜYOR

Van'da yüksek kesimlere yağan kar, sisle birlikte etkili olmaya başlarken, kentin çeşitli mahallelerinde otlatılmak için yayla ve meralara çıkarılan koyun sürüleri de ahırlara geri dönüyor.

GÜVENLİĞİ KÖPEKLER SAĞLIYOR

Karlar arasında kalan son otları yiyerek sisli yolda ilerleyen sürülere de kurtlara karşı çoban köpekleri güvenlik sağlıyor.

"ERKEN KIŞ 2 BİN LİRA MAAŞ"

Van'ın Gölardı Mahallesi'nden 5 ay önce Keşiş Yaylası'na koyun sürüsünü çıkaran çoban Ramazan Tuncel, "Bu yıl erken geri dönüyoruz. Çünkü kış erken geldi. Karlar altında kalan son otları da koyunlarımız yemeye çalışıyor. Erken bastıran kış bize bu yıl 2 bin lira fazladan masraf demektir. Karın erken yağması kışın çetin geçeceğini gösteriyor" dedi.

İşte Van'dan dikkat çeken kareler:





Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Koyunların Dönüş Yolundaki Kareleri Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • halil: Akpliler sandığa gidiyor ya 25 23 Yanıtla
  • Abuzer : boşunamı demişler koyun sürüsü baştaki ne yapsa diğerleride ona uyuyor aynı bizim insanımız gibi 3 9 Yanıtla
  • BordoKlavyeli: Arkadaş öyle bir başlık atıyonizki mhp den akp ye gecenler insanın aklına geliyor bende önceki seçimde mhp ye verip bu seçimde akp ye verdim neolmuş yani başka seçenek yok kibirli pkk yanlısı chp yapışkan bahceli bitik saadet terörist hdp zoraki akp ye veriyoz oyu. 6 5 Yanıtla

Advertisement