Van'da "Kutlu Doğum" Mitingi Düzenleyecek - Son Dakika
Yerel

Van'da "Kutlu Doğum" Mitingi Düzenleyecek

BDP Van İl Başkanı İtah, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nı nevruz alanında düzenleyecekleri geniş katılımlı bir mitingle kutlayacaklarını açıkladı.

17.04.2014 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanı Musa İtah, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nı nevruz alanında düzenleyecekleri geniş katılımlı bir mitingle kutlayacaklarını açıkladı.

Pazar günü Van Kalesi arkasındaki Kültür Parkı nevruz alanında organize edecekleri mitingiyle ilgili İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen İtah, bu yıl ki kutlamaların geçmiş yıllara oranla daha görkemli yapılacağını bildirdi.

Van Din Ulemaları Derneği (VADAY-DER) Başkanı Muğdat Mirekoğlu ve dernek yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, Hz. Muhammed'in doğumunun Ortadoğu halkları için yeniden doğuş anlamına geldiğini ifade eden İtah, "Parti olarak yıllardır Kutlu Doğum Haftası kutlamaları gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ilk kez kitlesel kutlamalar düzenleyeceğiz. İslam dini barışı, kardeşliği ve güzel ahlakı temsil eder. İslam'ın ve Hz. Muhammed'in özünde de bu vardır. Biz de her zaman bu değerleri esas alıyoruz. İslamiyet bir uygarlık değeridir" dedi.

Hz. Muhammed'in insanlığa yeni bir devrim hediye ettiğini ve BDP olarak kendilerinin de pazar günü görkemli bir kutlamayla bu mirasa sahip çıkacaklarını aktaran İtah, Van'da bu yıl ilk kez kapsamlı ve miting havasında bir kutlama gerçekleştirileceğini vurguladı.

İtah, pazar günkü mitingde, Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahilerin okunacağını, milletvekilleri ve din adamları tarafından da konuşmaların yapılacağını dile getirdi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da 'Kutlu Doğum' Mitingi Düzenleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement