Van Muhtar Okul Yapımı Için Arazisini Bağışladı - Son Dakika
Güncel

Van Muhtar Okul Yapımı Için Arazisini Bağışladı

Van Muhtar Okul Yapımı Için Arazisini Bağışladı

Muhtar okul yapımı için arazisini bağışladıVAN'ın Muradiye İlçesi'nin Aşağı Argıt Mahallesi Muhtarı Kamil Cantayan, 12 dönüm arazisini okul yapımı için bağışladı.

22.11.2016 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhtar okul yapımı için arazisini bağışladı

VAN'ın Muradiye İlçesi'nin Aşağı Argıt Mahallesi Muhtarı Kamil Cantayan, 12 dönüm arazisini okul yapımı için bağışladı.

Muradiye İlçesi'ne bağlı Aşağı Argıt Mahallesi Muhtarı Kamil Canyatan, mahallesinde bulunan ve 1976 yılında yapılan 3 derslikli prefabrik okulda okuyan 250 öğrencinin büyük zorluk çektiğini görünce 12 dönümlük arazisini hibe ederek okul yaplmasını istedi. Canyatan, tarafından verilen arsanın üzerine de 12 derslikli 4 dairelik lojmanın inşaatına başlandı.

MUTLUYUM GURURLUYUM

Mahallede hazine arazilerinin de olduğunu belirten Canyatan, "Bu araziler mahalleye uzak olduğu için öğrencilerin zorlanacağını düşündüm. Bende 3 mahallenin öğrencilerinin rahatlıkla gelebileceği yerde kendime ait 12 dönüm araziyi okul yapımı için verdim. Gece uykuları bana haram olmuştu. Şimdi okul inşaatı başladı. Mutluyum, gururluyum. İnşallah öğrencilerin bu okulda eğitim görecekleri günü de görürüm. Yeter ki bizim çocuklarımız güzel bir ortamda eğitimlerine devam etsinler"dedi.

Okul inşaatını denetleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Durmuş ise muhtarın örnek bir davranış sergilediğini belirterek, "1976 yılında yapılan bu oklda 250 öğrencimiz çok zor şartlarda eğitim görüyordu. Ancak bu okulumuzun tamamlandığında mahallemizin okul sıkıntısı kalmayacak. Buradaki öğrencilerimizde artık daha hijyenik bir ortamda eğitim görecekler"dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Muhtar Okul Yapımı Için Arazisini Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement