Vanlı Aşçı Karataş, 4 Altın Madalya Kazandı - Son Dakika
Güncel

Vanlı Aşçı Karataş, 4 Altın Madalya Kazandı

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Van Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'nda, Vanlı aşçı Sinan Karataş 4 altın madalya kazandı.

05.12.2016 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Van Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'nda, Vanlı aşçı Sinan Karataş 4 altın madalya kazandı.

Van Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'na, Van yöresine özgü yiyeceklerle katılan Karataş, Doğu Anadolu ve Van mutfağı ile balık ve hamur işi kategorilerinde birincilik elde etti.

Çalıştığı işyeri tarafından da plaket ve başarı belgesiyle ödüllendirilen Karataş, yaptığı açıklamada, Van'ın çok zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirterek, "Keledoşumuz, ayran aşımız, dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan inci kefalimiz ve alabalık çeşitlerimiz gibi zengin bir yemek kültürüne sahibiz." dedi.

Şampiyonayı düzenleyen TAŞPAKON'un, yöresel yemekleri gün yüzüne çıkarmaya çalıştığını ve yöresel yemeklerin Konfederasyon Başkanı Ali Geyik tarafından hazırlanan "Geleneksel Kürt Mutfağı" adlı kitapta toplandığını anlatan Karataş, yöresel yemeklerin gün yüzüne çıkarılması için fuarlara katıldıklarını söyledi.

Karataş, aynı amaç doğrultusunda Van'daki meslek liselerinin aşçılık ve pastacılık bölümlerine yönelik seminerler verdiklerini kaydetti,

Sinan Karataş'ın çalıştığı işletmenin sahibi Gökhan Gündoğdu ise Karataş'ın aldığı madalyalardan dolayı gururlu olduklarını dile getirerek. "Vanımız adına aldığı madalyalardan dolayı kendisi tebrik ediyoruz. Bizim de bunda faydamız varsa bundan mutluluk duyarız. Başarılılarının devamını diliyor ve kendisinden daha büyük başarılar bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vanlı Aşçı Karataş, 4 Altın Madalya Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement