Varto'da Öğrenciler Tiyatroyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Varto'da Öğrenciler Tiyatroyla Buluştu

Varto\'da Öğrenciler Tiyatroyla Buluştu

Malatya Devlet Tiyatrosu, Varto ilçesinde sahne aldı.

02.06.2014 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Devlet Tiyatrosu, Varto ilçesinde sahne aldı.

Malatya Devlet Tiyatrosu, ilçedeki Kültür Merkezinde, yaklaşık 400 öğrenciye, 2 seans halinde "Sevginin Gücü" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Oyunun ardından gazetecilere açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Avcı, köy ve ilçe merkezindeki öğrencilerin kültürel ve sosyal hayatın içinde yer almasını önemsediklerini söyledi.

Köylerde yaşayan çocukların, şehirlerdeki yaşıtlarına göre kültürel etkinliklere kolay ulaşamadığını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Her yıl mayıs ayının son haftasında okul öncesi şenlikleri kapsamında, etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl ki organizasyonda okul öğretmenlerimizin talepleri üzerine, İlçe Kaymakamı Tahir Şahin'in  desteğiyle Malatya Devlet Tiyatrosunu ilçemize getirdik. Öğrenciler tiyatro oyununu 2 seans halinde izledi. Köyden getirilen öğrencilerimiz ilk defa tiyatroyla buluştu. Çocukların yetişme ve gelişmesinde, kültür ve bilgi yönünden zenginleşmesinde, davranış ve beceri kazanmasında çocuk tiyatroları önemli rol oynadığı için çocuklarımızı tiyatroyla buluşturduk." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Varto'da Öğrenciler Tiyatroyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement