Vatandaşlar DSİ'nin Uyarılarına Uymuyor - Son Dakika
Yerel

Vatandaşlar DSİ'nin Uyarılarına Uymuyor

Vatandaşlar DSİ\'nin Uyarılarına Uymuyor

DSİ 7. Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan, vatandaşlardan çeltik ekimi yapmamalarını istediklerini fakat vatandaşların kendisine yardımcı olmadıklarını söyledi.

12.07.2013 11:44  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSİ 7. Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan, Bafra Ovası Sulama Projesi kapsamında vatandaşlardan ilgili bölgelere çeltik ekimi yapmamalarını istediklerini fakat vatandaşların kendisine yardımcı olmadıklarını söyledi.

DSİ 7. Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurumunun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bölge Müdürü Pehlivan, "Kurumumuz 2013 yılında Samsun'da Büyük Su İşleri projesinde Bafra ovasında 26 milyon TL, Çarşamba ovasında 10 milyon TL, Ladik Derinöz projesine 5 milyon TL ve Vezirköprü projesine 20 milyon TL olmak üzere toplam 62 milyon TL, Küçük Su İşleriyle birlikte toplam 79 milyon TL ödeneği var" dedi.

VATANDAŞLAR UYARILARIMIZA UYMUYOR

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'nün Samsun'da yürüttüğü en büyük projelerinden birisinin Bafra Ovası Sulama Projesi olduğunu belirten Pehlivan, "Bu yılsonu itibariyle 500 hektara yakın araziyi sulamaya açtık. Fakat bu yıl içersinde hedeflediğimiz 8 bin hektarlık alanı sulamaktı. Yılbaşında Bafra Kaymakamımız ile beraber, ilgili muhtarlar ve köylülerle birebir yaptığımız toplantılarda, kanalımıza yakın olan bölgelerde özellikle 'çeltik tarımı yapılmasın' diye bazı bölgeler ayrılmıştı. Onlarla tek tek toplantılar yaptık. Fakat vatandaşlarımız uyarılarımıza uymadılar. Dolayısıyla sene başında koyduğumuz 8 bin hektarlık alanın sulanmasını muhtemelen gerçekleştiremeyeceğiz. Biz bu yıl 250 kilometre kanalet döşemeyi hedeflerken, şuan itibariyle 50 kilometre kanalet döşeyebildik. Vatandaşlarımız bu konuda bize yardımcı olmuyorlar. Devlet olarak bu projeleri bitirmeyi hedefliyoruz. Fakat vatandaşlar aynı anlayışta olmamasından dolayı önümüzdeki yıllarda burada çeltik konusunda bir önlem alınması gerekiyor. Eğer bu şekilde devam ederse, bu projelerimiz uzun yıllar devam edecek gibi gözüküyor. Biz kaymakamla, muhtarlarla ve vatandaşlar görüştüğümüz halde, bir sonuç alamadık. Bu işimizin yıllık ödeneği 22 milyon TL'dir. Şuana kadar 14 milyon 500 bin TL ödenek harcandı. Ama bu yıl ilave ödenekler alarak 50 milyon TL harcama hedefimiz vardır." diye konuştu.

VATANDAŞLAR 'EKMEYECEĞİZ' DİYORLAR AMA EKİYORLAR

Çeltik konusunda vatandaşları uyardıklarını ve uymayanlara cezai işlem yaptıklarını belirten Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, "Gelecek yıl çeltik planlamasında çeltik komisyonu ve DSİ olarak teknik elemanlarımızı çalışılacak bölgelerdeki teknik konular netleştiğinde çeltik komisyonu ona göre izin verirse çözüm bulabiliriz. Mutabık karar almak, muhtarının onay vermesi, çiftçilerimizin 'tamam' demesi yetmiyor. Dolayısıyla geç ekim yapanlar veya kaçak ekim yapanlarda cezai işlem uyguluyoruz ve paralarını da tahsil ediyoruz. Önümüzdeki yıl DSİ ve Bafra Tarım Teşkilatı ile ortaklaşa bir teknik komisyon çalışması yapabilirsek belli bir noktaya gelebiliriz. Yoksa vatandaşlar söz veriyorlar 'ekmeyeceğiz' diyorlar ama ekiyorlar" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vatandaşlar DSİ'nin Uyarılarına Uymuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement