Vazo Çiçeklerinin Ömrünü Uzatmak Mümkün - Son Dakika
Ekonomi

Vazo Çiçeklerinin Ömrünü Uzatmak Mümkün

Vazo Çiçeklerinin Ömrünü Uzatmak Mümkün

Mis gibi kokan çiçeklerinizin ömrünü uzun tutmak bir kaç küçük işlemle mümkün.

10.10.2015 10:58  Güncelleme: 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün şanslı gününüzdesiniz! Çok sevdiğiniz biri sizi kocaman bir demet çiçek yollamış. Mis gibi kokan çiçeklerinizin ömrünü uzun tutmak için çiçeklerin diline kulak vermelisiniz.

SAKSI ÇİÇEKLERİ

Saksı çiçekleri bakımı hakkında genelde herkesin bir fikri vardır. Söz konusu vazo çiçekleri olunca, ne yazık ki gönderilen çiçeklerin bir çoğu kısa sürede bakımsızlıktan solup ölmektedir. Canlı çiçekleri çok seviyorsanız, masanızın üstündeki vazoda bir demet çiçek görmek sizi çok mutlu ediyorsa onları uzun süre canlı tutmanın yollarını öğrenmelisiniz. Çiçeklerinizle ilgilenmezseniz, çabucak solup kurumalarını da göze almalısınız.

VAZO CİNSİ ÖNEMLİ

Vazo çiçeklerinin ömrünü uzatmak için ilk kural vazonun cinsidir. Eğer sevdiğiniz birine çiçek yollamayı planlıyorsanız, kesinlikle cam vazodaki çiçek aranjmanlarını seçmelisiniz. Cam vazolar, çiçekler için oldukça sağlıklı kaplardır. Sizin için sipariş edilen çiçek vazosuz geldiyse, çiçeğinizi evdeki temiz ve çiçeğin ebatlarına uygun bir vazoya koyabilirsiniz.

YARIM LİTRE SU

Çiçeklerinizi vazoya yerleştirmeden önce, vazoya temiz içme suyu koyun. Klasik büyüklükteki bir buket çiçeki için vazoya ortalama yarım litre su koyun. Çiçeğin ebatına göre suyun miktarını ayarlayın. Vazoya belirtilen ölçünün çok üstünde su koyarsanız çiçeğinizin dalları ve yaprakları yumuşar. Çiçekle birlikte kesme çiçek besini geldiyse, besini suyun içine atın. Gelmediyse bu besinleri çiçekçilerden temin edebilirsiniz.

ALT UÇLARINI ÇAPRAZ KESİN

Çiçeklerinizi vazoya koymadan önce dalların alt uçlarını çapraz bir şekilde kesin. Kesme işlemini ve su değiştirme işlemini 3 günde bir tekrarlayın. Suda kalan yaprakları kesin. Çiçeklerinizi vazoya zevkinize göre yerleştirdikten sonra doğrudan güneş ışığından veya soğuktan uzakta ılık ve havadar bir yere koyun. Çiçekleriniz eskiye nazaran daha uzun süre sağlıklı kalacaktır. Bu bilgilerden sonra, iki günde solma endişesi olmadan sevdiklerinize rahatlıkla vazo çiçek siparişi verebilirsiniz. (Kaynak: cicekci.com)

Son Dakika Ekonomi Vazo Çiçeklerinin Ömrünü Uzatmak Mümkün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement