Vedat Aydın Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Vedat Aydın Mezarı Başında Anıldı

Vedat Aydın Mezarı Başında Anıldı

Diyarbakır'da 1991 yılında öldürülen Halkın Emek Partisi (HEP) İl Başkanı Vedat Aydın, mezarı başında anıldı.

10.07.2014 16:08

Diyarbakır'da 1991 yılında öldürülen Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın Mardinkapı Mezarlığı'ndaki bulunan mezarı başında anıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fıran Anlı, DEP eski Milletvekili Hatip Dicle, İHD Bölge temsilcisi Şevket Akdemir, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Aydın'ın ailesi ve BDP'li yöneticileri katıldığı eylemde, Aydın'ın mezarına karanfiller bırakıldı.

Aydın ve özgürlük ve demokrasi şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Vedat Aydın'ın kardeşi Veysi Aydın, ağabeyinin özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamı boyunca hiç bir zaman taviz vermediğini belirterek, "halkının özgürlük mücadelesini yürüten biri" olarak tanımladı. Konuşmasını sürdüren Aydın, "Vedat haksızlıkları kabul etmiyordu bunun için hedef haline geldi" diye konuştu.

'DEVLET YAPTIKLARINDAN DOLAYI ÖZÜR DİLEMELİDİR'

Geçtiğimiz haftalarda yargılandığı KCK Ana davasından tutuklu yargılandığı 5 yılın ardından tahliye edilen ve Vedat Aydın mücadele arkadaşı DEP eski Milletvekili Hatip Dicle ise, o dönemlerin Kürt halkının ağır baskı politikalarıyla karşı karşıya kaldığı dönemler olduğundan bahsetti. Devletin Kürt halkıyla samimi bir barışa imza atması gerektiğini vurgulayarak konuşmasını sürdüren Dicle, "Devlet yaptıklarından dolayı özür dilemelidir. Tüm failler halkımıza itiraf edilmelidir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından anma etkinliğine sona erdirildi. Vedat Aydın anısına açılan ve "10 Temmuz Vedat Aydın Parkı" adı verilen bir park, anmaya katılan grup tarafından ziyaret edildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Vedat Aydın Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement