Vergi Haftası - Son Dakika
Yerel

Vergi Haftası

Adıyaman'da Vergi Haftası kutlamaları düzenlenen törenle başladı.

23.02.2015 13:34

Adıyaman'da Vergi Haftası kutlamaları düzenlenen törenle başladı.

Valilik Binası önünde düzenlenen törende Defterdar Orhan Mutluay, Atatürk anıtına çelenk koydu.

Törenin ardından Mutluay, birim müdürleri ve çalışanlarla birlikte Vali Mahmut Demirtaş'ı ziyaret ederek hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Demirtaş, vergilendirilmiş kazancın kutsal olduğunu belirterek maliye teşkilatının çalışma prensiplerini bildiğini ve vergi toplamanın kolay bir iş olmadığını  söyledi.

Vatandaşın cebinden fedakarlık ederek para ödediğini anlatan Demirtaş "Bunun karşılığında da devletimiz vatandaşlarımıza her türlü hizmeti götürüyor. 2014 yılında Adıyaman'da tahsilat oranını yüzde 90'ın üzerine çıkardık. Bu rakam Türkiye ortalamasının çok üzerindedir" diye konuştu.

Mutluay ise verginin ülke kalkınmasında ve ekonomik büyümesinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, toplumda sağlıklı bir vergi bilincinin artırılması amacıyla hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Mutluay, "Adıyaman'da 2014 yılında vergi tahakkuku 283 milyon 374 bin 994 lira olup, tahsilat oranı ise 257 milyon 753 bin 595 liradır. Tahakkuk eden verginin yüzde 91.5'i tahsil edilmiştir. 2014 yılı bizim için başarılı geçmiştir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vergi Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement