Vergi Haftası Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Vergi Haftası Etkinlikleri Başladı

Vergi Haftası Etkinlikleri Başladı

26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan 26. Vergi Haftası etkinlikleri Adıyaman Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

23.02.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan 26. Vergi Haftası etkinlikleri Adıyaman Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

Adıyaman Defterdarı Orhan Mutluay ve defterdarlık çalışanları çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Törene katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Defterdar Orhan Mutluay ve beraberindeki birim müdürleri daha sonra Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Defterdar Orhan Mutluay, Vali Mahmut Demirtaş'a Adıyaman'da tahakkuk eden ve tahsil edilen vergi oranlarını açıklayarak, "Vergi Haftasının amacı; verginin, ülke kalkınmasında ve ekonomik büyümedeki rolü ve öneminin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulmasıdır.

Bu kapsamda; haksız rekabetin önlenmesi, kamu finansmanının sağlıklı bir yapıya kavuşturulması için kayıt dişiliğin azaltılması ve önlenmesi en temel vizyonumuzdur.

Adıyaman'da 2014 yılında tahakkuk eden vergi miktarı 283 milyon 374 bin 994 TL'dir. Tahsilat miktarı ise 257 milyon 753 bin 595 TL'dir. Tahakkuk eden verginin yüzde 91'i tahsil edilmiş ve hedefimizin üzerine çıkılmıştır. 2014 yılı bizim için başarılı geçmiştir. Bundan Sayın valimizin bize verdiği desteğin katkısı büyüktür. Kurum olarak kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, 26. Vergi Haftası etkinliklerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Vergi Haftasının ülkemize ve Adıyaman'a hayırlı olmasını diliyorum. Vergi ülkemizin vazgeçilmezidir. Alınan vergilerle devletimiz eğitimden sağlığa tüm hizmetleri yerine getiriyor. Ben bütün defterdarlık çalışanlarının bu anlamlı haftasını kutluyorum. 2014 yılında tahsilat oranı yüzde 91'in üzerine çıktı.Bu oran Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir rakamdır. Tüm Adıyamanlıları bu duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum. İnşallah 2015 yılı hem tahakkuk hem de tahsilat açısından daha iyi olmasını temenni ediyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vergi Haftası Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement