Vestel, Natıonal Geographıc Mega Fabrikaları Arasında - Son Dakika
Ekonomi

Vestel, Natıonal Geographıc Mega Fabrikaları Arasında

Vestel, Natıonal Geographıc Mega Fabrikaları Arasında

Dünyanın en büyük belgesel kanallarından National Geographic Channel'ın efsanevi Mega Fabrikalar belgesel serisine giren ilk Türk markası Vestel oldu.

21.03.2013 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük belgesel kanallarından National Geographic Channel'ın efsanevi Mega Fabrikalar belgesel serisine giren ilk Türk markası Vestel oldu. Bugüne kadar Coca-Cola, Ferrari, Boeing, Jack Daniels, Lego, Ikea, Lamborghini gibi dünya çapında, farklı sektörlerden 70'i aşkın markanın yer aldığı seride Vestel, elektronik ve beyaz eşya sektöründen belgesele seçilen dünyanın ilk markası olma ünvanını da elde etti. Vestel'in Mega Fabrikalar'a seçiminde üretim kapasitesi, kapalı alan büyüklüğü, üretim hızı ve çalışan sayısı gibi kriterler göz önüne alındı.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Mega Fabrikalar belgesel serisinin sıkı takipçilerinden biri olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu efsanevi seriye Türkiye'nin Vestel City ile girmesi Vestel çalışanları için olduğu kadar ülkemiz için de gurur verici bir olaydır. 2003'te resmi açılışı yapılan Vestel City'nin kapılarını 10'uncu yılında bütün dünyaya açmaktan mutluyuz" diye konuştu.

Erdoğan, Vestel City'nin üretim hacmi ve finansal performansıyla ilgili olarak da "Vestel City, bir günde 76 bin ürün, yılda 15 milyon elektronik ve 7 milyon beyaz eşya üretme kapasitesine sahiptir. Vestel City'de ürettiğimiz ürünlerin yüzde 88'ini 140 ülkeye ihraç ediyoruz. Dünya çapında 500'ün üzerinde markaya her yıl 4 binden fazla televizyon çeşidi üretiyoruz. LCD TV'de Avrupa pazarında yüzde 21 payla ikinci sıradayız. Türkiye'nin toplam TV ihracatının yüzde 88'ini tek başımıza gerçekleştiriyoruz. 2012'de elde ettiğimiz 2.9 milyar dolar ihracatla son 15 yıldır dayanıklı tüketimde Türkiye'nin ihracat şampiyonluğunu elde tutuyoruz" dedi.

'MEGA FABRİKA OLDUĞUNU KANITLADI'

Fox International Channels Afrika ve Avrupa Başkanı Jesus Perezagua ise Vestel markasının Türkiye'nin global marka yaratmaktaki en büyük başarılarından biri olduğunu düşündüğünü kaydetti. Perezagua, "Yüksek üretim kapasitesi, yüzlerce markaya üretim yapması ve ihracat hacmiyle bir mega fabrika olduğunu kanıtladı. Mega Fabrikalar National Geographic Channel'ın tüm dünyada izlenme rekorları kıran ve dünya çapında ün yapmış global markalara evsahipliği yapan belgesel dizisidir. Bu markalar arasına Vestel'i katmış olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇEKİMLER 12 GÜN SÜRDÜ

Belgesel için 6 kişilik bir ekip 12 gün boyunca fabrikanın çeşitli bölümlerinden görüntüler aldı. Çekimlerde Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu prodüksiyon ekibi ile tüm fabrikaları dolaşarak haftalık rutininin mercek altına alınmasına izin verdi. Mega Fabrikalar formatı ve çekim teknikleriyle hazırlanan 45 dakikalık belgeselin prömiyeri 24 Mart Pazar günü saat 22.00'de National Geographic Channel'da yayınlanacak. Belgeselin Türkiye'nin ardından dünyanın farklı ülkelerinde de yayınlanması planlanıyor.

VESTEL'İ, MEGA FABRİKA KATEGORİSİNE SOKAN ÖZELLİKLER:

13'ü yurtdışında olmak üzere toplam 26 şirket

140 ülkeye ihracat

14 bin çalışan

1050 satış noktası

Yurtdışında Vestel markalı ürün satışı yapılan 1804 mağaza

350 satış sonrası merkezi

Küresel çapta 6 Ar-Ge Merkezi ve 900 kişilik Ar-Ge kadrosu

Türkiye TV ihracatının yüzde 88'i Vestel'de olması

Son 15 yıldır dayanıklı tüketimde Türkiye'nin ihracat şampiyonu

2012 ihracatı 2.9 miyar dolar

LCD TV'de Avrupa pazarında yüzde 21 payla ikinci sırada - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Vestel, Natıonal Geographıc Mega Fabrikaları Arasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement