"VII. AVM Yatırımları Konferansı" Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

"VII. AVM Yatırımları Konferansı" Gerçekleşti

"VII. AVM Yatırımları Konferansı" Gerçekleşti

AVM sektörünün temsilcisi AYD'nin gelenekselleşen AVM Yatırımları Konferansı, 5 Mart'ta Wyndham Grand İstanbul Levent Otel'de geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

07.03.2015 14:03  Güncelleme: 14:04

AVM sektörüne yön veren AYD ve sektörün eğitim, bilgi ve gelişim merkezi SOYSAL işbirliği ile hayata geçirilen konferans; AVM yatırımcılarını, merkez yöneticilerini, perakendecileri ve sektöre destek veren firmaları bir araya getirdi. VII. AVM Yatırımları Konferansı'nda sektörel konulardan yeni ufuklar açacak oturumlara, farklı bilgi ve deneyimlerin aktarılacağı yol gösterici bir içerik sunuldu.

AVM Yatırımları Konferansı, 7'nci yılında 9 farklı oturuma ev sahipliği yaptı. Moderatörlüğünü Kadir Çöpdemir'in üstlendiği Konferans; AYD Başkanı, Multi Turkey Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü ve EMAAR Bölge CEO'su Ozan Balaban'ın açılış konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Hulusi Belgü, 1990'lı yıllarda 15 milyar dolar seviyelerinde olan ihracatımızın 150 milyar doların üstüne çıktığını, karşımızda artık kolay kolay krize girmeyen dinamik bir Türkiye'nin var olduğuna, sermayesi güçlü şirketler ile iş adamlarımız dünya ekonomisinde önemli yer tuttuğuna değindi. Belgü, konuşmasını şöyle sürdürdü. "AVM sektörünü temsilen gururla söyleyebilirim ki sektörümüz 2014 yılında büyümeye devam etti. Yarattığımız değer rakamlara da yansıdı. Geçtiğimiz 1 yılda Alışveriş merkezleri olarak 9.8 milyon metrekarelik bir büyüklüğe ulaştık. 2014'te gerçekleştirdiğimiz 75 milyar liralık ciro ile AVM'ler devletimize 20 milyarlık vergi katkısı sağladı. Markaların büyümesine üretimin çoğalmasına organize perakendenin artışına, istihdam kapasitesinin 400 binin üzerine çıkmasına, sektörün yabancı yatırımların cazibesi ve Türkiye Ekonomisinin en önemli uzun vadeli kaynak sağlayıcı olmasına destek olmanın onurunu yaşıyoruz. Bu sene ciro hedefimiz 90 milyar lira. Tüm bu gelişmeler olurken, hükümetimizin, devletimizin katkılarını yadsıyamayız, tabii ki büyüme bireyler, kurumlar ve en önemlisi devletle olur."dedi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'VII. AVM Yatırımları Konferansı' Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement