Viktoria Zeynep Güneş Avrupa 6'ncısı Oldu - Son Dakika
Güncel

Viktoria Zeynep Güneş Avrupa 6'ncısı Oldu

Türkiye Yüzme Milli Takımı, bugün Londra'daki Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda iki yarı final, bir de final yüzdü.

18.05.2016 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yüzme Milli Takımı, bugün Londra'daki Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda iki yarı final, bir de final yüzdü. Ay-yıldızlılar, günü de Ekaterina Avramova ve Kaan Özcan'la gelen 3 Türkiye rekoru ile noktaladı.

Turkcell'in ana sponsorluğundaki Yüzme Milli Takımı, İngiltere'de 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na da ev sahipliği yapan Kraliçe Elizabeth Olimpik Parkı'nda 3. günü de geride bıraktı. Londra'da düzenlenen Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda mücadele eden ay-yıldızlılar, bugün iki yarı final, bir de final yüzerken Viktoria Zeynep Güneş, Avrupa 6'ncısı oldu.

Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda 15'i erkek, 7'si kadın toplam 22 sporcu ile mücadele eden Türkiye adına günün tek finalinde havuza giren Viktoria Zeynep Güneş, 100 metre kurbağalamada elde ettiği 1.07.83'lük derece ile 6. sırada kaldı. Türkiye'yi Rio'da düzenlenecek 2016 Olimpiyat Oyunları'nda da temsil etme hakkını elde eden Zeynep'in de yer aldığı finalde altın madalya ise dünya rekortmeni Litvanyalı Ruta Meilutyte'ye gitti.

İskender yarı final yüzdü

İngiltere'de 100 metre kadınlar sırtüstü mücadelesinde yer alan Ekaterina Avramova ise final biletini cebine koydu. Avramova, sabah seansındaki elemelerde elde ettiği 1.00.82'lik derece ile hem kendisine ait Türkiye rekorunu geliştirdi hem de yarı finale çıkmayı başardı. Yarı finalde de rekoru 1.00.52'ye çekip 6. olan Avramova, yarın saat 21.00'de koşulacak finalde yer alma hakkını elde etti.

Günün bir diğer yarı final haberi de İskender Baslakov'dan geldi. İskender, erkekler 50 metre sırtüstü elemlerinde elde ettiği 25.81'lik derece ile adını ilk 16 arasına yazdırdı. 26 yaşındaki milli sporcu, yarı finalde ise 16. oldu.

Kaan kendi rekorunu geliştirdi

Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda bugün, Ekaterina Avramova'nın rekorları dışında bir Türkiye rekoru haberi daha geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell ve Yüzme Federasyonu'nun ortaklaşa yürüttüğü yüzme projesinde dünyanın en ünlü antrenörü Bob Bowman'la ABD'de çalışma şansı yakalayan Kaan Özcan, 200 metre kelebekte elemeleri geçemese de 1.59.87 ile kendisine ait rekoru geliştirdi. - Londra

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Viktoria Zeynep Güneş Avrupa 6'ncısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement