Viranşehir Belediyesi Cami Yapıp İmam Atıyor - Son Dakika
Yerel

Viranşehir Belediyesi Cami Yapıp İmam Atıyor

Viranşehir Belediyesi Cami Yapıp İmam Atıyor

Viranşehir Belediyesi yaptığı çok amaçlı iki halk evinin üzerine cami inşa ediyor. İnşaatların bitimi ile imam atamalarını da belediye yapacak.

27.11.2013 13:31

BDP'li Viranşehir Belediyesi, ilçede yaptığı iki halk evinin ikinci katlarına cami yaptırıyor. Şırnak Mahallesinde 450 metrekarelik halk evinin üzerinde yapılan cami inşaatını gezen Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, yaptıkları halk evlerinin ikinci katlarını cami yapacaklarını söyledi.

Halk evleri ve cami yapımı hakkında bilgi veren Burun, "Halk evlerimiz, çok amaçlı olarak yapılan evlerdir. Bu evlerde, düğün, nişan kutlamaları da yapılabilir. Taziye evleri olarak da kullanılıyor. Ayrıca tüm halk evlerimizde, mutfak yerleri, çay ocakları gibi yerler var. Halk evlerimizde kuran kursu salonları da yaptık. Şuan Şırnak Mahallesinde bulunan halk evinin üzerine cami inşaatına başladık. 450 metrekarelik bir alan üzerinde camii yapıyoruz. Yaklaşık bin kişilik bir cemaat burada ibadet edebilecek. Camimizin imamını bir tahsis edeceğiz. Ayrıca imam için de bir ev tahsis edeceğiz." diye konuştu.

CAMİYE 'AHMEDÊ XANÊ CAMİ' İSMİ VERİLECEK
Çalışmaların son sürat devam ettiğini kaydeden Mehmet Burun, caminin ismini de belirlediklerini söyledi. Kürtler için çok önemli bir şahıs olan Ahmedê Xanê ismini camiye vereceklerini dile getiren Burun, bu tür çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

BİR CAMİ DE VATANDAŞTAN
Şırnak Mahallesindeki cami çalışmaları sürerken, Cumhuriyet Mahallesinde belediyenin tahsis ettiği arazi üzerine ise halk evi ve cami Malgir Ailesi tarafından yapılıyor. Ailenin bu girişimi hakkında konuşan Burun, "Ailemiz bizden arsa istedi ve böyle bir çalışma yapmak istediklerini dile getirdi. Bizler de onlara yer tahsis ettik. Şuan inşaat çalışması sonlanma noktasına gelmiş durumda. Yaklaşık 500 kişilik bir cami yapıldı. İmamını biz belediye olarak istihdam edeceğiz. Ailemize de belediyemize böyle bir katkı sundukları için teşekkür ediyoruz." dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Viranşehir Belediyesi Cami Yapıp İmam Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement