Viranşehir Belediyesi Kendi Bitkisini Yetiştirecek - Son Dakika
Güncel

Viranşehir Belediyesi Kendi Bitkisini Yetiştirecek

Viranşehir Belediyesi Kendi Bitkisini Yetiştirecek

Viranşehir Belediyesi ilçe genelinde bitki ve çiçek ihtiyacını karşılamak amacıyla sera ve fidanlık inşa edecek.

14.09.2014 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir Belediyesi bölgede yetişen çiçek ve süs bitkilerinin yetiştirilmesi, ağaç fidanlarının temini için seracılık yapmaya hazırlanıyor.

Viranşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, Ceylanpınar yolu üzerinde bulunan belediye arsasında inceleme yapan Belediye Başkan Yardımcısı Şeyhmus Çakırtaş ve Viranşehir Belediyesi Park Bahçe İşleri Müdürü Nurettin Çetin, belediye olarak ilçenin fidan ve süs bitkileri ihtiyacını karşılamak için sera ve fidanlık çalışması başlattıklarını dile getirdi.

Başkan Yardımcısı Şeyhmus Çakırtaş, bölgeye ait değişik bitki ve çiçekleri yetiştirmek, korumak, soylarının devamını sağlamak için fidanlık ve sera kuracaklarını, yerli bitki ve tohumlar yetiştireceklerini belirtti.

Çakırtaş, "Viranşehir Belediyesi olarak, arsamız üzerinde süs bitkileri serası kuracağız. Park bahçe müdürlüğü bünyesinde arsamız üzerinde hem belediyemizin çiçek ve bitki ihtiyacını karşılamak, hem de Mezopotamya ekolojisine ait bitkileri yetiştirmek amacıyla böyle bir çalışma yapmayı hedefliyoruz" dedi. Çakırtaş son olarak, "Kaynaklarımız kıt ve sınırsız değil. Eş başkanlığımızın seçim bildirgesinde ve stratejik hedefleri arasında olan fidanlık ve kendi çiçeğini üretme sözü çerçevesinde sera kurmayı ve her türlü ağaç fidanının yetişebileceği bir alan oluşturmayı planlıyoruz" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Viranşehir Belediyesi Kendi Bitkisini Yetiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement