Viranşehir Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesinde Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Viranşehir Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesinde Bilim Fuarı Açıldı

Viranşehir Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesinde Bilim Fuarı Açıldı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4006 Bilim Fuarı, Şanlıurfa Viranşehir’de ilçesinde ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesinde yapılan törenle açıldı.

05.05.2016 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4006 Bilim Fuarı, Şanlıurfa Viranşehir'de ilçesinde ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesinde yapılan törenle açıldı.

Viranşehir Kaymakamlığı Özel Kalem Müdürü Haşim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Nedim Özkan, Mehmet Yaman, kurum müdürleri ve öğretmenler tarafından kurdele kesilerek açılan fuarda öğrencileri hazırlamış olduğu 32 proje sergilendi. Özellikle okul girişinde bahçede sergilenen, öğrencilerin yapmış olduğu resimler arasında projeye gelinmesi heyet tarafından memnuniyetle karşılandı. Proje Koordinatörü Kimya öğretmeni İsmail Işık, Viranşehir'de bu tarz bilim fuarlarının yapılmasının öğrencilerin ilerideki hayatlarına büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Ayrıca öğrencilerde beklenmedik bir girişimcilik ve bilimsellik ruhunun olduğunu fark ettiklerini de belirten Işık, amaçlarının bu yetenekleri keşfedilmesini ve geliştirmeyi sağlamak olduğunu dile getirdi. Projeleri tek tek dolaşan Şube Müdürü Nedim Özkan daha sonra öğretmenlerle yaptığı toplantıda öğretmenlik kadar kutsal bir mesleğin olmadığını vurgulayarak, "Benim kapım siz öğretmen arkadaşlarıma her zaman açıktır. Her zaman sizlerle çocuklarımıza iyi eğitim verebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Aynı şekilde öğrencileriniz de sizler için değerli olduğuna inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Fuarda yaklaşık 4 aydır çalışmalarını sürdüren öğrencilerin 32 projesi 2 gün buyunca sergilenecek. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Viranşehir Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesinde Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement